hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.
Múzeumkerti koncertek, szabadtéri mozi
2012.06.19

Minőségi, igényes zene műfaji sokszínűséggel – így jellemzi Lázár–Prezsmer Endre művelődésszervező Sepsi­szent­györgyön a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a nyár folyamán hetente tartandó koncerteket, a sikeresként emlegetett tavalyi rendezvénysorozat folytatását.

Egész nyáron dolgoznak
2012.06.15

Jelenleg is közel harminc helyen dolgoznak Sepsiszentgyörgy területén: több utca aszfaltozása, járdák felújítása van folyamatban. A munkálatok menetét Biró Lászlóval a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjével foglaltuk össze.

Támogatásban részesülnek a végzősök
2012.06.15

A sepsiszentgyörgyi Lakossági Tanácsadó Iroda hasznos információkkal látja el a végzős diákokat: különböző állami támogatásokról, pénzbeli juttatásokról és kedvezményekről tájékoztatnak.

Folytatódnak a felújítások
2012.06.08

Folytatják az utak és járdák korszerűsítési, valamint aszfaltozási munkálatait Sepsiszentgyörgyön. Tegnap nekifogtak a Budai Nagy Antal utcában a koptatóréteg leöntésének, itt még hátravan az csatornafedők megemelése és a járdák leaszfaltozása.

Iskolába kerül az egyházi levéltár
2012.06.08

Mandátuma utolsó tanács­ülésén Sepsiszentgyörgy tanácsa megszavazta azt a határozattervezetet, amely révén a Szemerja negyedi, egykori Kiss Árpád-iskolában két termet adnak át a katolikus egyháznak, helyet biztosítva levéltárának.

Elkészült a szabadtéri fürdő és a mofetta
2012.06.08

Több mint négymillió euróból varázsolják újjá a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó sugásfürdői üdülőtelepet. A téli szezonban rekordszámú síelőt és sportkedvelőt vonzott a két sípálya, most itt a nyári szezon, jövő héttől már lehet lubickolni a szabadtéri medence vízében, illetve a mofettát is használhatják az odalátogatók.

Kipipáltuk! – nyereményjáték nyertesei
2012.05.30

Sepsiszentgyörgy önkormányzata által indított városismereti nyereményjáték nyerteseinek a névsora.

3-as fotóműhely
2012.05.29

2012. május 31. – június 2.

Fotóműhely hétvége. Három előadás, három előadó és három téma. A három témakör: műtermi fotózás és  világítástechnika, makro fotózás és szerepe az oktatásban, tudományban, az eseményfotózás és gyakorlati haszna a fényképész számára.