hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Csütörtöktől lehet már sízni Sugásfürdőn

2016.01.06

Január 7-én indul a síszezon Sugásfürdőn, bár egyelőre csak a kis pályát nyitják a kedvezőtlen időjárás miatt, a karbantartási munkálatok folyamatosan zajlanak, hogy a megfelelő körülményeket meg tudják teremteni.

Az elmúlt idők szokatlan meleg és csapadékhiányos időjárása miatt mostanra sikerült elindítani a sípályát. A hóágyuk december 30-a óta folyamatosan működnek, viszont csak január 7-re sikerült elegendő havat előállítani a kis pályán, hogy a téli sportok rajongóinak optimális körülményeket teremtsenek.

Január 7-étől kezdődően a tavalyi programhoz hasonlóan, szombaton és vasárnap, valamint az iskolai szünidő alatt egész nap 9-től 21 óráig lehet igénybe venni a pályát. A vakáció lejártával hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között működik a felvonó, péntekenként pedig egy órával hosszabbodik a program, azaz 21 óráig.

A díjszabások változatlanok maradtak. Az egységes beléptető rendszerben érvényesíthető legolcsóbb 12 pontos bérlet 10 lejbe kerül, a legdrágább 90 pontos pedig 50 lejért vásárolható meg. Egy felvonás alkalmával a beléptető kapu az 1-es sípályánál 3 pontot, a 2-es számú, kis pályánál pedig 2 pontot von le.

A Multi-Trans közszállítási vállalat is újraindítja a sugásfürdői járatait, a változatlan téli program szerint. Hétfőtől péntekig Sepsiszentgyörgyről 16 órakor indul a síbusz, az Erzsébet parki és Kálvin téri megállóknál lehet felszállni, visszafele Sugásfürdőről Sepsiszentgyörgyre 21 órakor indul vissza. Hétvégenként, szombaton és vasárnap, valamint vakációban, Sepsiszentgyörgyről 8.30 és 16  órakor lehet felszállni. Visszafele Sugásfürdőről a busz 13, valamint 21 órakor jön vissza Sepsiszentgyörgyre.

A hóágyuk préselt levegő, víz és elektromos áram segítségével képesek viszonylag jó minőségű havat előállítani, akár 30-40 centimétert is. Az ágyukat helyi víztárolókból működtetik, ezért nem jelentenek környezeti veszélyt sem. A hóágyuk működése csendes, nem zavarja a sízőket, és legtöbb esetben akkor műkődnek mikor nincsenek sízők a pályán.


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.