hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
2015-02-03: Folk hétvége az Üsztürüvel
2015.02.03

A 25 éves Háromszék Táncegyüttes és Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa a Hagyomány évében Folk hétvégét szervez február 6-7. között Sepsiszentgyörgyön. Az esemény kiemelt vendége az Üsztürü zenekar és Nyitrai Mariann.

 

 

 

Mindenkori kedvencek a Szent György Napokon
2015.01.29

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a Uriah Heep, Zorán és a 3 Sud Est – jelentette be az első három nevet a Szent György Napok koncerthétvégéjének meghívottai közül Antal Árpád András polgármester.  A három nagy klasszikus különböző rétegeket szólít meg, a brit rocklegenda a zúzós zene kedvelőit hívja a nagyszínpad elé, Zorán zenéje egyaránt sokatmondó a szellem és lélek számára, a 3 Sud Est fiúcsapat pedig a román pop-dance műfaj ikonikus képviselője.

Tájékoztató a 2015-ös sepsiszentgyörgyi helyi adókkal és illetékekkel  kapcsolatos törvényes előírásokról
2015.01.27

Az egész évi épület, terület, és/vagy a szállítóeszközök utáni adónak az év március 31-ig való előzetes kifizetéséért engedmény jár. A januárban és februárban fizetők 10 százalék, a márciusban fizetők pedig 5 százalék kedvezményt kapnak. Az engedményben az adófizetés napján a Közpénzügyi Igazgatóság nyilvántartásában semmiféle hátralékkal nem szereplő adófizetők részesülnek.

Kialakult a Szent György Napok programjának gerince
2015.01.23

Helyi fellépők nyitják a zenekarok sorát pénteken és szombaton a nagyszínpadon a Szent György Napok szabadtéri koncerthétvégéjén, május 1–3. között. Délután hat órától kezdődően napi öt-öt koncertet hallgathat majd meg a közönség, vasárnap pedig három koncert után tűzijáték zárja az estet, ha a közönség is úgy szeretné. „A meghívottak nevét nem árulhatjuk még el, hiszen folyamatban vannak a tárgyalások és a szerződéskötések, de amint sikerül megállapodni, nyilvánosságra hozzuk ezeket” – ígérte Antal Árpád András polgármester.

2015-01-22: Felhívás
2015.01.22

A Szent György Napok szervezőbizottsága lehetőséget biztosít zenekarok számára közvetlen ajánlatok benyújtására. Sepsiszentgyörgy önkormányzata programajánlatokat vár a 2015. május 1–3. időszakban a nagyszínpadra, a múzeumkerti színpadra, valamint szabadtéri utcazene produkciókra.

Sepsiszentgyörgy idén is megküzd az Újrahasznosítás városa címért
2015.01.20

A résztvevő városok száma idén 60 százalékkal növekedett az első alkalomhoz képest

Sepsiszentgyörgy újra csatlakozik az Újrahasznosítás városa kampányhoz. Az Eco-Rom Ambalaje Rt. harmadik alkalommal szervezi meg az országos szelektív hulladékgyűjtő vetélkedőt 2015. január 1. és június 30. között.

Kulturális évváltás: kezdődik a Hagyomány éve
2015.01.19

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program harmadik tematikus évét kezdi idén. A Hang és szó, valamint a Játék éve után idén a Hagyomány éve kezdődik, amelynek során a rendezvények többek között a népi kultúrára, gasztronómiai és építészeti tradíciókra összpontosítanak, de minden műfajban körbejárják, hogy az milyen hagyományokból építkezik.

Gyökeresen megújítják az idei Szent György Napokat
2015.01.16

Idén új koncepcióval jelentkezik a Szent György Napok, jelentette be sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester, aki elmondta, hogy arra a következtetésre jutottak, hogy a 2014-es évi Szent György Napok már nem tudott újat hozni, ugyanakkor kinőtte a kereteit, ezért újra kellett azokat gondolni.