hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Adventi fények Sepsiszentgyörgyön

2017.11.21

Hetedik alkalommal várja Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város lakóit közös gyertyagyújtásra advent első vasárnapján, hogy együtt ünnepeljenek. Ez alkalommal felgyúlnak a városban az ünnepi fények is, ez is jelezve, hogy megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka.

December 3-án, advent első vasárnapján 19,30-tól kezdődik az ünnepség. Elsőként a Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusa énekel, vezényel Dombora Anna. Dávid György plébános megáldja a város adventi koszorúját, ezt követően Antal Árpád-András polgármester meggyújtja az első gyertyát, majd a lángot továbbadja az ünnepségen részt vevő lakóknak. A Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusának újabb fellépését követően Péntek Zsuzsa és zenekarának kobozkoncertje zárja a hatvan perces műsort. A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni Sepsiszentgyörgy közös adventi ünnepén, ugyanakkor gyertyákat is szétosztanak az ünneplők között.

Ma már az is hagyománnyá vált, hogy advent első vasárnapján kapcsolják fel a város karácsonyi díszkivilágítását. Akárcsak az előző években, idén is a már megszokott visszafogott és elegáns ünnepi díszeket használják, újabb helyszíneket is kidíszítve.
Az adventi gyertyagyújtásra minden évben többezren látogatnak ki, Sepsiszentgyörgy egyik fontos közösségi ünnepe lett. 


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.