hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

A szükségállapot idejére felfüggeszti az önkormányzat a pályázatok elbírálását és a szerződéskötéseket

2020.04.09

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felfüggeszti a sport- és ifjúsági pályázatok elbírálásának folyamatát, illetve elhalasztja a kulturális pályázatok szerződéseinek aláírását a szükségállapot végéig.

A kulturális pályázatok elbírálása már megtörtént, idén 120-an pályáztak kulturális tevékenységek megszervezésére, melyből 84-en kaptak pozitív értékelést. A szerződéseket előkészítik, azonban ezek aláírására csak a szükségállapot lejárta után kerül sor. Az ifjúsági és sport pályázatok esetében az elbírálásra és a szerződések megkötésére is szintén a szükségállapot lejárta után kerül sor.

Mindhárom pályázati program esetében, így a kulturális, sport és ifjúsági témakörökben lesznek új pályázati kiírások is a szükségállapot lejárta után, így mindazok a szervezetek, akik olyan rendezvénnyel pályáztak, aminek lejárt a szervezési határideje, újra benyújthatják a pályázati iratcsomókat.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 2009-től minden évben meghirdeti a sport-, kulturális- és ifjúsági támogatásokra vonatkozó pályázati kiírásait, melyekre a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett kulturális- és ifjúsági nonprofit szervezetek, valamint nonprofit alapon működő, állami vagy magánkézben lévő sportföderációk vagy sportklubok pályázhatnak.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.