hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.
Munkálatok a város területén
2010.03.01
A napokban új villanyoszlopokat állít fel az önkormányzat a Nicolae Iorga és a Grigore Balan utcákban. Útfoltozást végeznek egyelőre hideg aszfalttal a Gyöngyvirág, a Gyár, a Grigore Balan és az Olt utcákban. Ugyanakkor fametszést végeznek a Benedek Elek utcában. Antal Árpád András polgármester felhívta ugyanakkor a lakosság figyelmét, hogy az új oszlopok és a parkoló automaták sorozatos megrongálása és teleragasztgatása a közvagyon elleni elkövetett vétségek kategóriájába tartozik, és hogy az önkormányzat feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
Felújítják a 12-es és a 13-as országutat
2010.03.01
Az Országos Autópálya és Országút Vállalattal való egyeztetések alapján a sepsiszentgyörgyi önkormányzat vezetője, Antal Árpád András polgármester elmondta, hogy 2010 és 2013 között felújítják a DN12-es és a DN13E-as országutat, melyek áthaladnak-érintik városunkat. A DN12-es országút sepsiszentgyörgyi szakaszán idén megkezdik a munkálatokat,  felújítják a hidat is, az önkormányzat vezetőjének jövő héten mutatja be a híd felújítási tervét a kivitelező kolozsvári cég. Az országút felújításánál a járdák és az oszlopok felújítása és karbantartása az önkormányzatra hárul.
Karbantartási szerződéskötést szorgalmaz a Városháza a lakótársulásokkal
2010.03.01
Szerződéskötést szorgalmaz a Polgármesteri Hivatal a sepsiszentgyörgyi lakótársulásokkal a tömbházak körüli zöldövezetek karbantartásával kapcsolatosan. A lakótársulások vagy a Tega Köztisztasági Vállalattal vagy az önkormányzattal köthetnek szerződést. A Tegával kötött szerződés értelmében a vállalat havi 1,55 lejért tartja karban a tömbház környékét, míg az önkormányzattal kötött szerződésben a lakótársulások vállalják a karbantartást. Az önkormányzat áprilistól folyamatosan ellenőrzi, hogy betartják-e a szerződésben foglaltakat.
Indul a Székely kapu program
2010.03.01
12-en igényeltek támogatást a Székely kapu programból – számolt be Antal Árpád András polgármester, aki elmondta, idén 30.000 lejt különítettek el erre a célra a költségvetésből. A programot a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület bonyolítja le. Az eredeti 1000 lejes támogatást várhatóan megduplázzák, ugyanis kiderült, az új székely kapu ára eléri a 4000 lejt, így kevesen vállalják, hogy ilyen bejáratot válasszanak.
Világsztárok az idei Szent György Napokon
2010.02.25
Nyolcvan százalékban végleges a programja az idei Szent György Napoknak – jelentették be a rendezvénysorozat szervezői csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Idén április 18-a és 25-e között kerül sor a 19. Szent György Napokra – tájékoztatott Grubisics Levente főszervező. Az idei fesztivál nemzetközi fősztárja a nagy népszerűségnek örvendő retro-disco képviselője a Bad Boys Blue.  A magyar zenei élet kiemelt fellépője a rock and roll nagymestere, Fenyő Miklós, aki húsztagú zenekarral és tánckarral érkezik Sepsiszentgyörgyre, és végre a Szent György Napok vendége lesz (az előző években már volt szó róla, hogy jön a városünnepre, de sajnos elmaradt a fellépés) a magyar blues királya, Deák Bill Gyula. A romániai 30. születésnapját ünneplő Compact együttes országos turnéja keretében lép fel a Szent György Napokon, míg a hip-hop műfaj kedvelőinek a Puya koncertet ajánlják a szervezők.
Háromszéki fejlesztések
2010.02.22
Sepsiszentgyörgyön Elena Udrea jelenlétében iktatták be a megye két alprefektusát, Valentin Ionaşcut, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség volt igazgatóját és Benedek Káplár Gábor volt Brassó megyei alprefektust. Az azt követő sajtótájékoztatón a miniszter a háromszéki programok mellett a minisztérium országos programjait is ismertette, a vidéki lakások építése mellett a megyei utak rehabilitálását emelte ki. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy az idén megtörténjen a Sepsibükszád – Bálványos – Torja útszakasz rehabilitálása, mert idegenforgalmi szempontok miatt is sürgető kérdés. A Sepsibükszádtól induló, a Szent Anna tóig megépítendő libegő tervének támogatását is megígérte a miniszterasszony.
Százéves nénit köszöntött fel a polgármester
2010.02.18
Otthonában, a Mikes Kelemen utcai szociális lakások egyikében látogatta meg, és köszöntötte fel 100. születésnapján Darócz Erzsébet sepsiszentgyörgi lakost Antal Árpád András polgármester. A polgármester virággal, csokoládétortával és pénzajándékkal kedveskedett a magas kort megélt idős asszonynak. Darócz Erzsébet Maksán született kerek száz esztendővel ezelőtt, férje 67 éve hunyt el. Hat gyermekéből kettő van életben, 22 unokája, 80-90 dédunokája és számos ükunokája van.
Antal Árpád András üdvözli a CEDO döntését
2010.02.18
Antal Árpád András üdvözölte az Európai Emberjogi Bíróság (CEDO) döntését, amellyel elődjének Albert Álmosnak ad igazat a román állammal szemben a zászló ügyben indított perben. A nyolc évvel ezelőtt induló ügy azzal kezdődött, hogy a Kovászna Megyei Prefektúra 100 millió régi lejes pénzbírság kifizetésére kötelezte Albert Álmos polgármestert, mert levette a román zászlót a városháza tornyáról, és mert magyarul is feltüntették a polgármesteri hivatal okmányaiban a város nevét. A CEDO ítélete értelmében a román állam most köteles visszafizetni a bírság összegét.