hu
 
Kedd, 2024. Október 22.
Szent György Napok 2010 - felhívás civil szervezetek számára
2010.03.25
A tavalyi Szent György Napok keretén belül megszervezett Civil Sétány sikerén felbuzdulva a szervezők idén is helyet szeretnének biztosítani a sepsiszentgyörgyi civil szervezetek számára. A posta épületével szemben a vásár idejére két nagy sátorban kapott helyet egy magyar, illetve egy román fiatalokat tömörítő egyesület.
Gyakornoki program Sógor Csaba EP-képviselő kabinetjében
2010.03.25
Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben. A program célja: lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak a Sógor-kabinet munkájába.
Felszerelték a turisztikai eligazító táblákat Sepsiszentgyörgyön
2010.03.19
Tíz helyszínen helyeztek el háromnyelvű eligazító táblákat Sepsiszentgyörgyön. A táblákon fontos helyi intézmények szerepelnek, mint a Székely Nemzeti Múzeum, Bod Péter Megyei Könyvtár, de helyet kapott rajta a Tourinfo irodája is. A magyar, angol és román nyelven megszerkesztett táblákat tíz helyszínen helyezték el, elsősorban a városközpont forgalmas helyszínein, de különféle városnegyedekben is, így a Kút téren, a Grigore Bălan utca sarkán vagy az Erege utcában.
Szeklermen in black
2010.03.19
Paintball versenyen mérik össze erejüket a székelyföldi önkormányzati vezetők

Jövő szombaton, március 27-én zajlik le az első Székelyföldi Paintball Csata, melynek az különlegessége, hogy ezúttal székelyföldi önkormányzati vezetők lövöldöznek egymásra festékgolyókkal öt percen át.
„Azért fogadtuk el ezt a nem hétköznapi felkérést, mert úgy gondoljuk, jó ügy érdekében cselekszünk. Az esemény kapcsán befolyt összeget a pálya felújítására fogják fordítani a főszervezők, ha ehhez hozzá tudunk járulni, akkor szívesen veszünk részt hasonló kezdeményezésekben” – nyilatkozta Antal Árpád András polgármester.
Szent György Napok 2010 - Erősítik a kulturális hetet
2010.03.19
99 százalékban végleges az idei Szent György Napok programja – jelentette be csütörtökön Grubisics Levente. A főszervező elmondta, a nagy színpadok programja végleges, a sztárfellépők sora bővült még a Váradi Roma Café világzenét játszó együttessel, a Magna Cum Laude zenekarral, a 4 for Dance csapattal és a Dolhai Attila és Janza Kata nevével fémjelzett musical-válogatással. „Több mint 200 kulturális program várja az érdeklődőket április 18-a és 25-e között, ebben az évben a kulturális hét rendezvényei hétvégén is zajlanak. A nyitó hangverseny sztármeghívottja a Kanadában élő, világhírű orgonaművész, Varnus Xavér” – tájékoztatott Grubisics Levente.
Lesz Petőfi Sándor utca a központban
2010.03.19
A Helyi Tanács névadó bizottsága 19 utca, többek között az 1918. december 1. utca elnevezését is újratárgyalta. Új nevet kap többek között, az Európa tér, a Jövő, a Fáklya és a Lendület utca. Ugyanakkor újra napirendre kerül az 1918. december 1. utca első két szakaszának átnevezése, a belvárosi részt Petőfi Sándorról neveznék el, az ezt követő szakaszt a Széchenyi térig Mihai Eminescuról. Az utca utolsó szakasza a Széchenyi tértől az Állomás térig megmarad korábbi nevén.
Hangulatos sétálóutca Sepsiszentgyörgy szívében
2010.03.19
Sétálóutcák, kávézók, óriáskivetítő, szökőkút, zöldövezetek, parkolóhelyek és 13 bejárat – hangulatos helyszínné varázsolná Sepsiszentgyörgy központjában a Sugás vendéglő, posta, tömbházak és Bene-ház által körülhatárolt városmagot, ahol ma a szemét, disznópajták, elhanyagolt garázsok uralkodnak.
Szent György Napok 2010 - Vásár
2010.03.18
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Szent György Napi vásár (2010. április 23-25) nem közélelmezési egységek árusítóhelyeire és minividámparkok helyszíneire zárt borítékos versenytárgyalást szervez:

Ajánlatokat 2010. április 6-án 10 óráig lehet letenni a Polgármesteri Hivatal vagy a TEGA Rt. ügyfélfogadó irodájába.