hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.
Antal Árpád polgármester viccesnek találja Grama kijelentéseit
2010.03.04
“Megtisztelő, hogy Horia Grama egészen a Fekete-tengerig terjesztené Székelyföld határait”- ironizálta a szociáldemokrata képviselő kijelentéseit Antal Árpád András polgármester. Antal Árpád viccesnek találta Grama kijelentéseit, mondván, Konstanca megyében sem a CT, hanem a KT jelölést használják a személyi igazolványokban. A polgátmester felvetette továbbá, „hogy a Fehér megyeiek AX jelzése például mit jelöl és hogyan kötődik Fehér megyéhez?”.
Együttműködik a Tega és a közlekedési rendőrség
2010.03.04
Egyhetes utcatakarító programot szervez március 9-től kezdődően a Tega Köztisztasági Vállalat a Városi Rendőrséggel egyetemben. Az elképzelés középpontjában az áll, hogy a város főbb utcáinak azt a részét is takarítsák, ahol rendszerint autók parkolnak.
A láthatatlan falakat kell lebontani
2010.03.04
Partnerség az őrkői roma közösséggel

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatal az Amenkha Egyesületen keresztül négy őrkői roma alkalmazását kezdeményezte, akik közvetítő szerepet töltenek be a rendfenntartók, az önkormányzat és a roma közösség között – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. Ez az első lépés, amely a kölcsönös bizalom kiépítését szolgálja – értett egyet a roma közösség képviselője is, Dima Mihály.
Megszavazták Sepsiszentgyörgy 2010-es költségvetését
2010.03.04
Idén kisebb költségvetéssel indul a város, mint a tavaly, de remélik, hogy évközben pályázatokból és kormányprogramokból sikerül majd pótolni a bevételeket – hangsúlyozta Sepsiszentgyörgy 2010-es költségvetésének bemutatásakor Antal Árpád András polgármester. A szerdai rendkívüli tanácsülésen, az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően a városatyák egyöntetűen elfogadták a határozattervezetet. Sepsiszentgyörgy idei induló költségvetése 95.624.000 lej, közel 20 százalékkal kevesebb, mint tavaly.
Háromszéken Gábor Áron eredeti ágyúja
2010.03.03
Március 15-én, Kézdivásárhelyen, majd Sepsiszentgyörgyön tekinthető meg a Gábor Áron háromszéki ágyúöntő által készített történelmi ereklye. Az egyetlen fennmaradt háromszéki ágyút először március 12-én, a Székely Nemzeti Múzeumban láthatja a nagyközönség. Március 5-én, pénteken érkezik meg Sepsiszentgyörgyre, a Székely Nemzeti Múzeumhoz az egyetlen olyan ágyú, amelyet az erdélyi 1848 legendás ágyúöntője és tüzértisztje, Gábor Áron készített. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a március 2-án, kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta: az 1906-ban előkerült ágyú a Székely Nemzeti Múzeum egyik legfontosabb kincse volt.
Új gyár épül Sepsiszentgyörgyön
2010.03.01
A városi tanács februári soros ülésén jóváhagyta a Sepsiszentgyörgy DN13. országút mentén elhelyezkedő Szépmező II. körzeti városrendezési tervet, ahol egy új szigetelő- és építőanyaggyár épül. A Corus Building System kft. vegyes vállalat zöldmezős beruházása 12 millió értékű. A tanácsülésen vita alakult ki a jóváhagyást illetően, az MPP tanácsosok egy része az elutasítás mellett foglalt állást, annak ellenére, hogy a zöldmezői területet magánszemélytől vásárolta meg a cég.