hu
 
Szombat, 2024. Július 27.
Több mint 90 lakás vár gazdára
2010.04.16
Idén is folytatja az Országos Lakásügynökség (ANL) programja keretében épülő lakások kiosztását a megyeközpont önkormányzata. A végleges terv értelmében, ez évben összesen kilencvenhat ilyen jellegű sepsiszengyörgyi tömbházlakás találhat gazdára a következő hónapokban.
Kőrösi Csoma Sándor: a kultúrák egymásmellettiségének 200 éves példája
2010.04.16
Dardzsiling – Göttinga – Csomakőrös – ezekre a Kőrösi Csoma Sándor munkásságában meghatározó szerepet játszó helyekre utal annak a rendezvénysorozatnak a címe, amelyet az UNESCO által meghirdetett Kultúrák Közeledése Nemzetközi Évének jegyében szervezett meg a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium, Kovászna Megye Tanácsa, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és az Árkosi Kulturális Központ.
Ingyenes az utcanév-változtatás miatti személyi-csere
2010.04.09

Nem kerül pénzébe sem a sepsiszentgyörgyi lakosságnak, sem az önkormányzatnak a személyi igazolvány cseréje, amelyre az utcanév-változtatások nyomán kerül sor. Antal Árpád András polgármester kifejtette: kilencezer embert érint városszerte a változás, ám mindazok, akik azokban az utcákban laknak, amelyek új nevet kaptak, ingyen cserélhetik ki majd személyi igazolványukat.

Gondozni kell a zöldövezeteket
2010.04.09
Tisztább és környezetbarát Sepsiszentgyörgyöt!

A több mint százhatvan sepsiszentgyörgyi lakástulajdonosi- társulásnak a fele választotta a Tega Rt. szolgáltatásait a tömbháznegyedek zöldövezeteinek gondozására.
Squash- és teniszpályák épülnek Sepsiszentgyörgyön
2010.04.09
Hivatalos sportággá válhat a fallabda Romániában

Sepsiszentgyörgy önkormányzata közösen egy magyarországi vállalkozóval egy sportkomplexum építését tervezi, amely négy fedett teniszpályából és három squashpályából állna – jelentette be Antal Árpád András polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.
Etnikum-közi kapcsolatok és multikulturalizmus Székelyföldön
2010.04.07
A Babeş-Bolyai Tudományegyetem és a Közösségért Egyesület szervezésében kerül sor az Etnikum-közi kapcsolatok és multikulturalizmus Székelyföldön című előadással egybekötött tanácskozásra.
A Szent György Napok kiemelt fellépői
2010.03.26
Három stílus, három korszak: a Szent György Napok 2010-es sztárfellépői, a Bad Boys Blue, Fenyő Miklós, Deák Bill Gyula minden korosztályt és ízlésvilágot megmozgat. A Bad Boys Blue a most különösen nagy népszerűségnek örvendő „retro disco” képviselője. A nyolcvanas években alakult együttes több mint 20 millió lemezt adott el eddigi pályafutása során. Legnagyobb slágereik az USA Billboard-dance listára is felkerültek.
Tavaszi utcajavítások Sepsiszentgyörgyön
2010.03.26
Az önkormányzat hamarosan megkezdi a kátyúzást több sepsiszentgyörgyi utcában, így az 1918. december 1., a Gábor Áron, a Kórház, a Váradi József, a Gödri Ferenc, a Tavaszi János, a Május 1. és a Konsza Samu utcákban.