hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Felújítják az idősek otthonát

2011.07.22

Rövidesen elkezdődnek a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Idősek Otthonában: az integrált városfejlesztési tervre benyújtott pályázaton nyert pénzekből teljességében korszerűsítik a környéken egyedülálló intézményt. A kivitelező céggel a szerződést már megkötötték, a tervek szerint négy hónap alatt jutnak a munka végére.

Sztakics Éva Judit, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, a beruházás összértéke három és fél millió lej, ebből uniós forrás 2,8 millió lej. Az önkormányzat önrésze mindössze két százalék, emellett az áfát is visszatérítik, ami hatszázezer lej. A kivitelező cégnek négy hónap áll rendelkezésére, hogy elkészüljön a munkálatokkal. A huszonegy lakót az augusztus elseje és szeptember 10-e közötti időszakra áthelyezik a Constantin Brâncuşi Iskolaközpont bentlakásába, ezalatt felújítják a fürdőszobákat, kicserélik a padlót, kimeszelik a szobákat, kiépítik a tetőteret is, ahol nyolc új szobát és egy gyógytornatermet rendeznek be.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.