hu
 
Hétfő, 2024. Április 29.

A Székely Vágta számokban

2011.07.21

Élő közvetítés a Duna Televízióban

Lassan számolhatjuk vissza a napokat, hiszen rohamosan közeledik a Székely Vágta napja. A páratlan eseményre lázasan készülnek a szervezők: a pálya kialakítása már megtörtént, és apránként a helyére kerül minden – tájékoztatott Dancs Zsolt, a rendezvény program- és technikai igazgatója.

A versenypálya kialakításán és elrendezésén hat erőgép dolgozott, amelyeket Kovászna megyei magáncégek biztosítottak támogatásként; 50 kamion speciális homokot hordtak a pályára. A pálya hossza 400 m, szélessége 10-12 m, amelyet háromszor kell majd körbefutniuk a versenyzőknek.

\"\"

A közönség a dombról követheti figyelemmel a futamokat, de a lehető legjobb rálátásban segít még három hatalmas ledfal is, amelyet a helyszín különböző pontjaira helyeznek el; a lehető legjobb hangzásról pedig négy hangfaltorony gondoskodik. Mindösszesen 85.000 watt hangot, 150.000 watt fényt és körülbelül 45 km kábelt használunk fel – számolta ki Dancs Zsolt.

Vannak adataink a lovak ellátásáról is: a lovak egy tonna takarmányt és 250 kiló tápszert kapnak a Bábolna takarmány jóvoltából; a stábnak, fellépőknek és versenyzőknek összesen 700 adag bográcsgulyást főznek majd, csak a rendezvény napján. Viszont a közönség sem marad éhesen: számukra elkészül egy rekordméretű babgulyás a Tribel vendéglő jóvoltából.

Több hete kemény munka folyik azért, hogy a végén, az az egy nap, tökéletes legyen. A Székely Vágtában azonban van még egy nagy kihívás, amire még nagyobb energiát fordítottunk az elmúlt napokban – hangsúlyozta a programigazgató. A Székely Vágtát ugyanis élőben közvetíti a Duna Televízió, román idő szerint 11 és 19 óra között. A 14 tagú stáb egy kétnapos helyszínelésen van túl, ahol olyan fontos dolgokat tárgyaltak meg, hogy hová kerül a mobil stúdió, hová helyezik a 20 kamerát, amely az eseményeket rögzíti, továbbá, hogy hogyan telik meg az az ötször 30 perc, amit sugároznak majd. Az öt bekapcsolásban a megnyitót, a futamokat, a lovasbemutatókat láthatják a nézők, melyek színes helyszíni interjúkkal és szakkommentátorok segítségével lesz még élvezhetőbb. Az élő közvetítésen egy 40 tagú csapat fog dolgozni.

Mivel ez az esemény először születik meg, nekünk az a legfontosabb, hogy olyan képet mutassunk nézőinknek, amelyben elsősorban a hely és a helyszín jellegzetességei kerülnek reflektorfénybe. Természetesen ez hatalmas kihívás, de sok energiát fordítunk arra, hogy a végére mindenki elégedett legyen” – mondta Jaksi Kornél rendező, a Duna TV megbízottja.

A Duna Televízióval való egyeztetések révén hétfőn, július 25-én Sztakics Éva alpolgármester négy műsorban népszerűsíti a Székely Vágtát. A Ma Reggel (M1) című műsorban román idő szerint 9,30-kor, a Kívánságkosárban (Duna TV) 13 órakor élőben, valamint a Kárpát Expressz és a Határok Nélkül című rádiós műsorban. A Kárpát Expressz kedden 6.29-kor kezdődik (M1, M2 - román idő szerint), a Hátárok Nélkül (Kossuth Rádió) című adás szerdán 19,30-kor lesz hallható.

 

\"\"

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.