hu
 
Péntek, 2024. Május 17.
Elkezdték az Olt híd javítását
2010.10.07

Megkezdődtek a munkálatok az Olt hídon. Antal Árpád polgármester elmondta, konzultált az Electrica, a Romtelecom és más szolgáltatókkal, melyeknek kábeljeik húzódnak végig a hídon, hogy szereljék le azokat, hogy megkezdődhessen a járda javítása.

Javítások a városban
2010.10.07

„Stabil a város költségvetése és idén minden javítást meg tudunk csinálni, amit erre az évre beterveztünk” tájékoztatta a sajtó képviselőit Antal Árpád polgármester.

Antal Árpád András polgármester október 6-i beszéde
2010.10.07

Tisztelt egybegyűlt emlékezők, kedves sepsiszentgyörgyiek,

Sajnálatos módon a magyar nemzetnek több gyásznapja van, mint örömünnepe. Én pozitív gondolkozású ember vagyok, jobban örülnék annak, ha itt most valami nagy győzelmet ünnepelnénk.

Zöld főváros címre pályázik Sepsiszentgyörgy
2010.10.06

Zöld esernyő karaván a megyeszékhelyen

Zöld főváros címre pályázik Sepsiszentgyörgy – hétvégén városunkba érkezik a Környezetvédelmi Minisztérium és Tuborg közös karavánja, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A környezettudatos cselekedetet a szervezők koncerttel is jutalmazzák, a Szent György téren, pénteken Viţa de Vie és Iris, szombaton Tibi Scobiola Band és Simplu együttesek lépnek fel.

Útlezárás a központban
2010.10.06

2010. október 7-10 között lezárják a Szent György téri autós forgalmat. A forgalom lezárása egy környezetvédelmi kampány keretén belül megrendezésre kerülő koncertek miatt szükséges. A lakók szíves megértését kérjük!

Hangversenybérlet Sepsiszentgyörgyön
2010.10.01

Hét hangversenyből álló koncertsorozatra hirdet bérletet a Városi Kulturális Szervezőiroda, a Kónya Ádám Városi Művelődési Házzal közösen – tudtuk meg Sztakics Éva alpolgármestertől. Az első két szimfonikus koncertet a Georgius és a Csíki kamarazenekar tartja, az elsőre október 22-én kerül sor.

Lezárult az 1940 előtt épült megyeszékhelyi magánházak „szépségversenye”
2010.10.01

Egy magánház nem csak attól szép és értékes, hogy újonnan épült. El kell jutnunk oda, hogy kiváltság és ne teher legyen egy régi épület – hívják fel a figyelmet a szakemberek, akik részt vettek a sepsiszentgyörgyi Homlokzatok Szépségversenye zsűrijében. A régi ház odafigyelést és törődést igényel, de az eredmény mindent megér – vallják egyes tulajdonosok, akik hajlandóak voltak akár többet is költeni, hogy megtartsák magánházuk eredeti formáját.