hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Támogatásban részesülnek a végzősök

2012.06.15

A sepsiszentgyörgyi Lakossági Tanácsadó Iroda hasznos információkkal látja el a végzős diákokat: különböző állami támogatásokról, pénzbeli juttatásokról és kedvezményekről tájékoztatnak.

Többek között megtudtuk, hogy 500 lejes egyszeri pénzjutalomra jogosul, akinek sikerül elhelyezkednie a munkaerőpiacon. Akinek nem lehetséges a tanulmányai befejezése után 60 nappal munkába állnia, munkanélküli segélyre jogosul. Az illető személy, ha el tud helyezkedni a segély lejárta előtt, továbbra is kapja a fizetése mellett a teljes összeget arra az időszakra, ameddig a juttatásra jogosult lett volna.

Előnyként tudható be az is, ha a munkanélküli segély folyósításának időszakában az illető fiatalnak a lakóhelyétől számított 50 km-nél távolabb sikerül elhelyezkednie: akkor a meghatározott elhelyezkedési prémium összegének kétszeresére jogosult. Ha az elhelyezkedés lakhelyváltoztatással is jár, vagyis az új munkahely településére kell költöznie, akkor a fent említett összeg hétszeresét kapja.

A friss végzősöket alkalmazó munkáltatók is részesülhetnek különböző állami támogatásokban és kedvezményekben – tájékoztatott a hivatal.

Ahhoz, hogy a fenti támogatásokban és kedvezményekben részesülhessen a végzős diák, a tanulmányai befejezésétől számított 60 napon belül jelentkeznie kell a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökségnél, ahol nyilvántartásba veszik mint aktív munkakeresőt. A munkaerő-foglalkoztató ügynökség ingyenes szakmai tájékoztatást és tanács­adást, állásközvetítést, szakképzéseket biztosít a fiatalok számára.

Bővebb információkat a Szabadság tér 7. szám alatt (Lábas Ház), a Lakossági Tanácsadó Irodánál kaphatnak az érdeklődők, ahol emellett ingyenes tanácsadást nyújtanak 12 közérdekű területen is.

Az iroda hívható a 0267 316 474-es telefonszámon, vagy munkatársai a bcc.pronobis@planet.ro; aladar.tatar@sepsi.ro e-mail címen is elérhetők.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.