hu
 
Szombat, 2024. Május 04.

Elkészült a szabadtéri fürdő és a mofetta

2012.06.08

Több mint négymillió euróból varázsolják újjá a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó sugásfürdői üdülőtelepet. A téli szezonban rekordszámú síelőt és sportkedvelőt vonzott a két sípálya, most itt a nyári szezon, jövő héttől már lehet lubickolni a szabadtéri medence vízében, illetve a mofettát is használhatják az odalátogatók.

A megyeszékhely önkormányzata áprilisban adta át a fürdőhelyet a közbeszerzési versenytárgyalást megnyerő öt helyi vállalatnak. Tegnap Antal Árpád polgármester és Sztakics Éva alpolgármester a sajtó képviselőivel közösen vették szemügyre az eddig elvégzett munkálatokat.

– A mofetta, valamint a kültéri medence a Regionális Operatív Program pályázata révén készült el, a projekt összértéke 6,2 millió lej – mondta Sztakcis Éva, hozzátéve, hogy jövő héttől vehetik birtokukba a sepsiszentgyörgyiek, illetve bárki, aki Sugásfürdőre látogat, az elkészült turisztikai és gyógyászati létesítményeket.


Fotó: Vargyasi Levente - 2012. június 7.

A mofetta keddtől vasárnapig tart nyitva 10 és 19 óra között, éppen ezért a helyi közszolgálati vállalat keddtől különjáratot indít Sugásfürdőre: a mikrobusz 10 és 16 órakor indul Sepsiszentgyörgyről, visszafelé pedig 13 és 19 órakor. A látogatók rendelkezésére áll a szabadtéri medence fölötti hegyimentő-ház is, az üzemeltetővel való egyeztetés értelmében keddtől vasárnapig szintén nyitva tart az épület, így az ottani mellékhelyiségeket bérmentve használhatják a kirándulók, turisták.
Emellett dolgoznak az extrém­s­port-pályán, illetve a minigolfpályán és teniszpályán, ugyanakkor megújul a melegfürdő is. Megérkeztek a cserepek, jelenleg a tetőszerkezeten folynak a munkálatok, és rendbe teszik a helyi vendéglőt is. Antal Árpád polgármester elmondta, mire befejezik az építkezéseket, arra a Borvíz utca korszerűsítési munkálataival is elkészülnek. A városvezető ezúton is kéri az ott lakók és a Sugásfürdőre látogatók türelmét és megértését.

– Gyakorlatilag az elmúlt négy évben ez a harmadik olyan létesítménycsoport Sugásfürdőn, amelyet kormány-, illetve uniós pénzekből újítunk fel, így hamarosan be is fejezzük Sugásfürdő teljes korszerűsítését. A sípályát minisztériumi pénzekből alakítottuk ki, a Borvíz útja projekt révén gyógykezelő-központ épült, ez a mostani beruházás pedig az utolsó a sorban – közölte Antal Árpád, megjegyezve: ha mind összeadjuk a befektetések értékét, akkor Sugásfürdőt négy-ötmillió euróból varázsolták újjá.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással