hu
 
Szentgyörgy nyerte a Blogoszféra Díjat
2011.02.11

A múlt héten lezárult internetes szavazás alapján Sepsiszentgyörgy nyerte a Blogoszféra Díját a Románia Zöld Fővárosa versenyben. A Zöld Esernyő nevű környezetvédelmi kampányt tavaly indította a Romániai Újrahasznosításért Egyesület és a Környezetvédelmi Minisztérium.

Újabb parkosításra nyert pályázatot a város
2011.02.11

A tegnapi kormányülésen jóváhagyták Sepsiszentgyörgy egyik pályázatát, melynek tizenegy milliárd régi lej az értéke. A város önrésze ebből egymilliárd régi lej. A jóváhagyott parkosítási tervet az önkormányzat 2009-ben adta le.

Pontosítás a helyi rendőrséggel kapcsolatban
2011.02.04

Továbbra is hívható a volt közösségi rendőrség ingyenes zöld száma, annyi különbséggel, hogy ez év elejétől már helyi rendőrségként jelentkeznek a vonal másik végén, viszont ugyanarról az intézményről van szó – jelentette be Antal Árpád András polgármester.

Idén is lehet igényelni kerítéseket
2011.02.04

Az elmúlt évhez hasonlóan a Sepsiszentgyörgy önkormányzata által működtetett városi kertészet munkatársai alacsony fakerítéseket készítenek, amelyeket a tömbháznegyedek tulajdonostársulásai rendelkezésére bocsátanak – jelentette be Antal Árpád András polgármester csütörtökön.

A város tovább perel a mozi volt bérlőjével
2011.01.28

Időhúzás zajlik a mozi épületének ügyében – jelentette ki Antal Árpád András polgármester, aki szerint a volt bérlő minden lehetséges peres utat végigjár, csak ne kelljen kiköltöznie az önkormányzat épületéből.

Rendőrőrsöt terveznek a Csíki negyedbe
2011.01.28

Állandó rendőrségi ügyeletet szeretnének indítani a Csíki negyedben – számolt be Sepsiszentgyörgy polgármestere. Nagyon sok rendháborítási panasz érkezik a negyedből, és most a helyi rendőrség megalakulásával az önkormányzatnak lehetősége van rendőrségi ügyeletet létrehozni.

Szavazás a strandról
2011.01.24

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala szavazást indít a városi strand fejlesztéséről. A strandot a továbbiakban két irányba fejleszthetik – a nagy medencét jelenlegi formájában újítják fel vagy átépítik, csúszdákat és élményelemeket hozzátéve.

Gyertyás tüntetés Sepsiszentgyörgyön
2011.01.21

Kedves Testvéreim, tisztelt Polgártársaink!

Az Úr Jézus Krisztust úgy ítélték ártatlanul kereszthalálra, hogy közben a jogosság látszatát tartották fenn: volt hamis vád és hamis tanúk, csakhogy a gonosz tervet úgy hajthassák végre, hogy igazságszolgáltatásnak tűnjön.