hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Összetartozás Napja a múzeumkertben

2013.05.31

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Kónya Ádám Művelődési Házzal közösen szervezi meg június 4-én a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Nemzeti Összetartozás Napját. Sztakics Éva-Judit alpolgármester közölte, irodalmi, zenés ünnepi műsor lesz, 16 órától Ráduly-Baka Rebeka, a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium diákja népdalokat énekel, 16.10-kor a Csajági Református Általános Iskola és a Balatonfőkajári Tagintézet diákjai Wass Albert Szeretném című versét és veszprémi dalcsokrot adnak elő. 16.30-tól Haza a magasban, haza a mélyben címmel irodalmi emlékműsort mutatnak be a Székely Mikó Kollégium diákjai, Dobra Judit és Tókos Ibolya tanárnők vezetésével. 16.50-től Kórusművek – a Székely Mikó Kollégium és testvériskolája, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium énekkarainak előadásában. Karnagyok: Szántó Kinga és Szőcs Annamária. A két tanintézmény negyvenéves testvériskolai múlttal rendelkezik. Az alpolgármester közölte, azért tették a valamivel több mint egyórás műsor kezdését 16 órára, hogy ne essen egybe más megemlékezésekkel. Beszédet Antal Árpád polgármester mond.

Rossz idő esetén az ünnepi műsort a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében tartják.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.