hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.
Székelyföld Kerékpáros Körversenye - I. szakasz - Popkov a győztes
2010.07.22
A címvédő ukrán Vitalij Popkov győzelmével ért véget a 4. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakasza. A mezőny Gyimesközéplokról rajtolt, áthaladt Csíkszeredán, majd Fenyéd és Gyergyószentmiklós érintésével a Pongrácz-tetőn a hegyibefutóval ért véget a versenyzők számára az első szakasz.
Ideiglenes útlezárás
2010.07.22
Felhívjuk figyelmüket, hogy sportesemények miatt július 23-24. között Sepsiszentgyörgy több pontján korlátozzák a gépkocsiforgalmat. Kérjük, ne hagyják parkoló gépkocsijukat az érintett utcákban az események idején.
Magyar összefogás – hogyan tovább
2010.07.21

Az összefogás olyan, mint a házasság, akarat kell mindkét fél részéről – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a II. Háromszéki Szabadegyetem péntek délelőtti előadásán, ahol Antal Árpád Andrással, Sepsiszentgyörgy polgármesterével és Toró T. Tiborral, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnökével együtt a magyar összefogás jövőjéről beszélgettek.

Új szemléletre van szükség az árvízvédelem terén
2010.07.21

A Debren, a Kászon és a Barót patakok medrének rendbetétele illetve szabályozása az idei prioritás Kovászna megyében árvízvédelmi szempontból. Ezeknek a munkálatoknak finanszírozására kaptunk ma ígéretet – jelentette be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt követően.

Szúnyogirtás Sepsiszentgyörgyön
2010.07.16

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy július 19-től, hétfőtől szúnyogirtásra kerül sor. Napközben a folyóvizek medrében és azok környékén zajlik az akció, míg esténként a kerteket, pincéket fújják be szúnyogirtó szerrel.

Telekkönyvezték a Művész mozi épületét
2010.07.14

Sikerült telekkönyveztetni a Művész mozi épületét – jelentette be Antal Árpád András polgármester a hétfői rendkívüli tanácsülésen, ahol jóváhagytak azt is, hogy az Andrei Muresan Színház kapja meg 15 évre az ingatlant.

Díjazzák az épített örökség gondozását
2010.07.14

A helyi tanács partnerségi együttműködést kötött a Kovászna Megyei Művelődési Igazgatósággal, ennek értelmében ősszel, az Európai Kulturális Örökség Napján négy, 1940 előtt épült ház tulajdonosát díjazzak.

Támogatás árvízkárosult családoknak
2010.07.14

Több mint 110 árvízkárosult család támogatásáról döntött hétfői rendkívüli ülésén a helyi tanács.  Mint ismeretes Sepsiszentgyörgyön a heves esőzések kétszer is gondot okoztak, a Debren patak kilépett medréből és 19 utcát árasztott el, a csatornarendszer pedig nem tudott megbirkózni a lezúduló eső mennyiségével.