hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Sepsiszentgyörgy gyerekeknek – könyvbemutató kisiskolásoknak

2011.12.12

December 7-én, csütörtökön 13 órai kezdettel a Sepsiszentgyörgy gyerekeknek című könyv bemutatójára került sor megyei tanács gyűléstermében. A bemutatón részt vett Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Sebestyén Ágnes, Kopacz Zsuzsa a kiadvány szerkesztői, valamint a Váradi József Általános Iskola és Mikes Kelemen Főgimnázium egy-egy osztályának tanulói, akik személyesen vehették át a karácsonyi ajándéknak szánt kiadványt. A kultúrAktív Egyesület és a Sepsiszentgyörgy Kiadó közös kiadásában megjelent kötet szerkesztői a könyvet 9-11 éves gyerekek számára ajánlják.

A kiadványból minden sepsiszentgyörgyi 3-5. osztályos diák hazavihet egy példányt. Az ajándékkönyvek átadása jövő héten zajlik, amikor a kisiskolások tanítójuktól vagy osztályfőnöküktől vehetik át az angyalfiát.

A kultúrAktív Egyesület által összeállított városismereti kiadvány célja, hogy a gyerekek változatos, játékos feladatokon keresztül fedezzék fel saját városunkat és komplex képet kapjanak annak történetéről, értékeiről, intézményeiről és infrastruktúrájáról. A kiadványok kiegészítik az iskolai oktatásban kevés szerephez jutó témaköröket: a helyismeretet és a helytörténetet. Emellett olyan általános, ám napjainkban elemi ismereteknek számító témaköröket dolgoznak fel, mint a városi környezet sajátosságai, a városi környezetben való tájékozódás vagy a város mindennapi életének ismerete, a kereskedelemtől, ipartól, infrastruktúrától, intézményrendszertől a kultúráig.

A könyv az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat alkalmából alapított Sepsiszentgyörgy Kiadó első kiadványa, melyet hamarosan az 550 könyvek nevet viselő sorozat első kötete követ.

A kiadvány megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, a kötet megvásárolható a sepsiszentgyörgyi Ex Libris könyvesboltban (Olt utca 7. szám).

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.