hu
 
Péntek, 2024. Április 19.
Díjazzák az épített örökség gondozását
2010.07.14

A helyi tanács partnerségi együttműködést kötött a Kovászna Megyei Művelődési Igazgatósággal, ennek értelmében ősszel, az Európai Kulturális Örökség Napján négy, 1940 előtt épült ház tulajdonosát díjazzak.

Támogatás árvízkárosult családoknak
2010.07.14

Több mint 110 árvízkárosult család támogatásáról döntött hétfői rendkívüli ülésén a helyi tanács.  Mint ismeretes Sepsiszentgyörgyön a heves esőzések kétszer is gondot okoztak, a Debren patak kilépett medréből és 19 utcát árasztott el, a csatornarendszer pedig nem tudott megbirkózni a lezúduló eső mennyiségével.

Háromszék kupa – amatőr kerékpárverseny
2010.07.14
Egy napig a bicikliseké a városközpont. Július 24-én, szombaton, 16 órától összemérik erejüket és ügyességüket az amatőr kerékpárosok, kicsik és nagyok egyaránt. A biciklizést szeretné népszerűsíteni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, ezért vállalt részt a Háromszék kupa megszervezésében, mely Székelyföld Kerékpáros Körversenyének része.
Elmarad a szoboravató
2010.07.06
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja az érintettek figyelmét, hogy a ma 19 órára bejelentett Jecza Péter szobrászművész NIKE II. című alkotásának avatója elmarad a hétvégi árvíz okozta problémák miatt. A szoboravató egy későbbi időpontban fog sorra kerülni. Megértésüket előre is köszönjük.
Újabb lépés a kis lőtér ügyében
2010.07.02

Megtörtént az első lépés azért, hogy a kis lőteret átvegye a város, miután a tanács tegnap jóváhagyta az ANL-tömbházak építéséhez szükséges városrendezési terv előtanulmányát.

Módosult a rendelők bérleti díja
2010.07.02

A törvényes előírásoknak megfelelően havonta egy eurót kell négyzetméterenként fizetniük a háziorvosoknak az általuk bérelt rendelőkért, az eddigi évi egy euró/ négyzetméter helyett.

Szigorítások a szociális otthonokban
2010.07.02

A szolgáltatások törlesztésében is részt kell vállalniuk ezután a sepsiszentgyörgyi szociális otthonokban lakóknak – döntött tegnap a megyeszékhely tanácsa.

Beindult a Gyere Haza-program
2010.07.02

Nehézségek árán, de lassanként beindul a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által tavaly bejelentett, a fiatal értelmiségiek visszacsalogatását célzó Gyere Hazaprogram.