hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Új testvérvárosa van Sepsiszentgyörgynek

2012.03.02

A magyarországi Mosonmagyaróvár küldöttségét fogadta Sepsiszentgyörgy vezetése. A két város szorosabbra fűzné kapcsolatát – jelentette be tegnap sajtótájékoztató keretében dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy vezetője. Érdekesség, hogy mindkét település egy nagyváros „árnyékában” él, Mosonmagyaróvár Győr, míg Szentgyörgy Brassó mellett próbál fejlődni, de az is meglepetés, hogy Brassó és Győr is testvérvárosok.

Decemberben a sepsiszentgyörgyi küldöttséget látták vendégül az anyaországiak, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzatokat már megelőzte a gazdasági, illetve a civil szféra. A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumnak már van egy mosonmagyaróvári testvérkapcsolata, a Lipót és a Diószegi pékség között is jó az együttműködés. Emellett sok szentgyörgyi él Mosonmagyaróváron, akik szintén szorgalmazták a testvérvárosi kapcsolat elindítását, ugyanis a magyarországi településnek még nem volt erdélyi testvértelepülése, így Sepsiszentgyörgy lesz az első. Mindkét polgármester egyetértett abban, hogy olyan kapcsolatot szeretnének kialakítani, amely nemcsak a városvezetők viszonyán múlna, és ne csak ebbe merüljön ki a viszony, így a jövőben mosonmagyaróvári fiatalok erdélyi látogatását is tervbe vették.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.