hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Új testvérvárosa van Sepsiszentgyörgynek

2012.03.02

A magyarországi Mosonmagyaróvár küldöttségét fogadta Sepsiszentgyörgy vezetése. A két város szorosabbra fűzné kapcsolatát – jelentette be tegnap sajtótájékoztató keretében dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy vezetője. Érdekesség, hogy mindkét település egy nagyváros „árnyékában” él, Mosonmagyaróvár Győr, míg Szentgyörgy Brassó mellett próbál fejlődni, de az is meglepetés, hogy Brassó és Győr is testvérvárosok.

Decemberben a sepsiszentgyörgyi küldöttséget látták vendégül az anyaországiak, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzatokat már megelőzte a gazdasági, illetve a civil szféra. A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumnak már van egy mosonmagyaróvári testvérkapcsolata, a Lipót és a Diószegi pékség között is jó az együttműködés. Emellett sok szentgyörgyi él Mosonmagyaróváron, akik szintén szorgalmazták a testvérvárosi kapcsolat elindítását, ugyanis a magyarországi településnek még nem volt erdélyi testvértelepülése, így Sepsiszentgyörgy lesz az első. Mindkét polgármester egyetértett abban, hogy olyan kapcsolatot szeretnének kialakítani, amely nemcsak a városvezetők viszonyán múlna, és ne csak ebbe merüljön ki a viszony, így a jövőben mosonmagyaróvári fiatalok erdélyi látogatását is tervbe vették.

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.