hu
 
Péntek, 2024. Április 26.
Pályázati felhívás - Tega Rt., Multi-Trans Rt.
2011.06.17

A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat és a Multi – Trans Rt. helyi közszállítási vállalat, nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet  „TERVEZZ ÜZENETET NEKÜNK” címmel.

Pozitív a népszaporulat
2011.06.17

Az előző hónapokhoz hasonlóan, májusban is többen születtek a megyeszékhelyen, mint ahányan elhaláloztak. A sepsiszentgyörgyi anyakönyvi hivatal adatai szerint a múlt hónapban 73 kisbaba látta meg a napvilágot, és összesen 64-en távoztak az élők sorából.

Parkavató a Váradi József iskolában
2011.06.17

Csütörtök délben avatták fel a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola kertjében nemrégiben kialakított, tízáras parkot. A zöldövezet kialakítására a Váradi-Bartalis Alapítvány az iskolával és a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal közösen nyert pályázatot a Mol Románia által meghirdetett Zöldövezet- program keretén belül.

Újabb három autóbuszt vásárol az önkormányzat
2011.06.17

Folytatja a 2006-ban elkezdett korszerűsítéseket Sepsiszentgyörgy közszállítási vállalata, a Multitrans Rt. Erről Tittesz Zoltán, a vállalat vezetője számolt be csütörtökön, Antal Árpád András polgármesterrel közösen.

A tulajdonjogért tárgyalnak
2011.06.17

Megtörni látszik a jég a sepsiszentgyörgyi lőtér ügyében, és az eddigi elzárkózás után az elmúlt hetekben a hadsereg megtette az első lépést, amely nyomán a megyeszékhely lakosságának nem kell a lőgyakorlatok okozta kellemetlenségek miatt aggódnia. A hosszú ideje húzódó ügy fejleményeiről Antal Árpád András polgármestert kérdeztük.

Idén is lesznek szórványtáborok
2011.06.10

Az előző évhez hasonlóan Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala idén is táborozási lehetőséget biztosít a szórványban élő gyerekek számára, a megyeszékhely szomszédságában található benedekmezői gyerek- és ifjúsági táborban – számolt be Sztakics Éva alpolgármester.

Első Székely Vágta a maksai Óriáspince-tetőn
2011.06.09

A Háromszéki Magyarok Világtalálkozója után Kovászna Megye Tanácsa, partnerségben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával, valamint Hargita és Maros Megye Tanácsainak támogatásával újabb nagy horderejű rendezvénnyel készül, amely ezúttal nem csak Háromszékre, hanem egész Székelyföldre összpontosít.

Székely Vágta programja

Térkép

Székely Vágta versenykiírás és versenyszabályzat

Légies testek – Kontakt tánc kurzus Sepsiszentgyörgyön
2011.06.09

Az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat részeként 2011. június 17-19. között kontakt improvizációs szabad tánc kurzusra kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly utca 78. szám alatti próbateremben.