hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Négyszeres túljelentkezés

2013.11.22

November 13-ig huszonegy, a középiskolát idén befejező diák nyújtotta be igénylését a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által idén is kiírt Szent György-ösztöndíjra. A legtöbb tanuló a Székely Mikó Kollégiumba jár, onnan kilencen pályáznak, őket követik a Mihai Viteazul Főgimnázium diákjai, majd következik a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, illetve a Puskás Tivadar Szakképző Líceum egy diákja is szeretne ösztöndíjat kapni. A zsűrizés során többek között a következő szempontokat veszik figyelembe: az első három középiskolai év (IX., X. és XI. osztály) tanulmányi átlagának összege; versenyeken elért, díjakban kifejezhető tanulmányi teljesítmények/nemzetközi tantárgyversenyeken elért siker, és pontozzák a szervezői készségeket is. A város helyi költségvetésén belüli ifjúsági alapból biztosított Szent György-ösztöndíj olyan anyagi támogatás, amely a tanulásban kiváló eredményeket elért tanulókat hivatott ösztönözni.

Az öt győztes diák nevét november 27-ig hozzák nyilvánosságra, a fellebbezéseket pedig november 27–29. között lehet benyújtani. A tét nem kicsi, hiszen a legkiválóbb diákok fejenként 3000 lejes érdemösztöndíjban részesülnek.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.