hu
 
Péntek, 2024. Március 29.
Székely Vágta 2011 - benevezett települések
2011.07.29

A budapesti Nemzeti Vágta hivatalos előfutamaként elkönyvelt Székely Vágtára 30 Kovászna, Hargita és Maros megyei település küldte be benevező lapját, akik egyben azért is versenybe szállnak, hogy szeptemberben Székelyföldet képviseljék a nagy futamon.

Szeptemberig zárva van a megyeszékhelyi szociális kantin
2011.07.22

Az étkezdét minden nyáron két hónapra bezárják, ekkor végzik el a szükséges javításokat, meszelést, festést, fertőtlenítést. Ez idő alatt az ingyenes ebédre jogosultaknak maguknak kell gondoskodniuk a napi betevőről.

Felújítják az idősek otthonát
2011.07.22

Rövidesen elkezdődnek a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Idősek Otthonában: az integrált városfejlesztési tervre benyújtott pályázaton nyert pénzekből teljességében korszerűsítik a környéken egyedülálló intézményt. A kivitelező céggel a szerződést már megkötötték, a tervek szerint négy hónap alatt jutnak a munka végére.

Közlekedési felhívások a Székely Vágtára
2011.07.21

Mivel a Székely Vágta szervezői több tízezer embert várnak július 30-án az Óriáspince-tetőre, kérik az érdeklődőket, hogy lehetőleg használják a tömegközlekedést autóik helyett. A Multitrans busztársaság a rendezvény napján egész napos járatot biztosít reggel 9 és éjfél között Sepsiszentgyörgyről Maksára.

Első Székely Vágta a maksai Óriáspince-tetőn
2011.07.21

A Háromszéki Magyarok Világtalálkozója után Kovászna Megye Tanácsa, partnerségben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával, valamint Hargita és Maros Megye Tanácsainak támogatásával újabb nagy horderejű rendezvénnyel készül, amely ezúttal nem csak Háromszékre, hanem egész Székelyföldre összpontosít.

A Székely Vágta számokban
2011.07.21

Élő közvetítés a Duna Televízióban

Lassan számolhatjuk vissza a napokat, hiszen rohamosan közeledik a Székely Vágta napja. A páratlan eseményre lázasan készülnek a szervezők: a pálya kialakítása már megtörtént, és apránként a helyére kerül minden – tájékoztatott Dancs Zsolt, a rendezvény program- és technikai igazgatója.

 

Székely Vágta programja
2011.07.20

A szervezők változatos lovas programokkal várják az érdeklődőket július 30-án a maksai Óriáspince-tetőn. A versenyprogramon kívül több lovas bemutatót kísér majd figyelemmel a közönség, sor kerül a történelmi székek bemutatóira és lesz kézműves vásár is.

Székely Vágta – Még egy hétig lehet jelentkezni
2011.07.18

Javában zajlanak a Székely Vágta előkészületei, a versenypálya is elkészült már. A július 30-i egyedülálló eseményre egy héttel meghosszabították a jelentkezést, tehát, aki úgy gondolja, hogy nyeregbe pattanna és képviselné települését a Székely Vágtán, egyben harcolna a budapesti Nemzeti Vágtára való kijutásért, az július 22-ig még beadhatja benevezési lapját.