hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Tanácsülés: Interaktív táblák az iskoláknak

2014.03.28

Tegnap tartották a márciusi soros tanácsülést Sepsiszentgyörgyön, amelyen elfogadták a város és a brassói Zsidó Közösség közötti partnerszerződés megkötéséről szóló tanácshatározatot.

Idén egy Holocaust-emlékparkot létesítenek, amelyhez az önkormányzat 35 500 lejes támogatással járul hozzá. A létesítmény a zsidó közösség tulajdonát képező Vojkán utcai telken lesz, szintén itt az izraelita temetőben található egy, még az 1950-es ’60-as években felállított emlékmű, ennek felújításáról később dönt az önkormányzat.

Támogatják a Székely Mikó Kollégium Alapítvány kezdeményezését, miszerint ebben az évben a Kálvin-térre Kálvin János szobrát állítsák. A költségek felét, 63 ezer lejt, a város állja. Módosították a sepsiszentgyörgyi tanács, a megyei tanács, a marosvásárhelyi Studium Alapítvány és a dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház által kötött partnerségi szerződést, amely az orvosi szolgálati lakások megépítésére vonatkozik: ezentúl a különböző infrastrukturális munkálatokat mindenik önkormányzatnak csak a saját területén kell elvégeznie.

A tanácsosok megszavazták azt a tervezetet is, amely alapján kérelmezhetik Kovászna Megye Tanácsától, hogy a 121C megyei útszakasz kezelése kerüljön át Sepsiszentgyörgyhöz, hiszen eddig a Sugásfürdőre vezető út a megyei önkormányzathoz tartozott. Támogatják a városi közoktatási intézmények interaktív táblákkal történő felszerelését is. Két módon juthatnak hozzá ezekhez a tanintézmények, illetve az osztályok. Az önkormányzat 50 százalékos részfinanszírozással támogatja az igénylést, de ebben az esetben az iskoláknak saját jövedelmükből kell állniuk a fennmaradó összeget, nem közpénzből. A második lehetőség arról szól, hogy az iskoláknak, illetve osztályoknak be kell iratkozniuk egy 40 napig tartó szelektív hulladékgyűjtési versenybe, és a legügyesebbek önrész nélkül juthatnak hozzá az interaktív táblákhoz, illetve projektorokhoz. A gyűjtőakció partnere a Tega Rt.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.