hu
 
Kedd, 2024. Július 30.

Tanácsülés: ösztöndíj az egyetemistáknak

2014.03.21

Tegnap Sepsiszentgyörgyön rendkívüli tanácsülésen hagyták jóvá az egyházak fűtéstámogatásáról szóló határozattervezetet. Első napirendi pontként a testület megszavazta a történelmi magyar egyházak, valamint az ortodox egyházak fűtéstámogatásáról szóló határozattervezetet. Antal Árpád András polgármester kifejtette, minden évben támogatják az egyházak fűtését, ez idén sincs másképp. Most összesen 135 ezer lejt fordítanak erre a célra, a templomok fejenként 5 és 10 ezer lejes összegeket kapnak.

Lekerült a napirendről a 2-es számú tervezet, amely a Csíki utca 50. szám alatt lévő ingatlan ingyenes használatba való átutalásáról szólt, amelyet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemnek kíván átadni a város. Az önkormányzat haszonbérbe adja a Szépmezőn működő kutyamenhelyet, ehhez pedig tegnap módosítottak a 2014/41-es számú tanácshatározaton, hiszen a 3-as mellékletben szereplő közbeszerzési dokumentáció tenderfüzete megváltozott. Ugyanakkor a sugásfürdői kalandparkban létesítendő kötélpálya elhelyezése is változik némiképp. Sztakics Éva alpolgármester kifejtette, az eredetileg tervezett útvonalat azért kell módosítani, mert az itt található fák, amelyekre a kötélpályát szerelnék, időközben kiszáradtak, így más helyszínen kell megépíteni a létesítményt. Ez nem jelent többletköltséget a pályázat szempontjából. Három hónapon át ösztöndíjban részesülnek azok a sepsiszentgyörgyi egyetemi hallgatók, akik a várossal kapcsolatos államvizsga-dolgozatot, mesteri, vagy doktori disszertációt írnak. Az alapképzős egyetemisták havonta 300, a mesterisek 500, míg a doktorandusok 1000 lejt kapnak. A jelentkezők április 7-ig nyújthatják be pályázatukat, amelynek feltételeit, értékelési módját hamarosan nyilvánosságra hozzák. A Zsigmond József tanácsos által előterjesztett tervezetet egyöntetűen megszavazták, annyi módosítással, hogy csak azon hallgatók jelentkezését fogadják el, akik a kritériumrendszer szerint megszabott minimális 40 pontot teljesítik. A tanács döntése alapján szándéknyilatkozatba foglalják, hogy a Reflex Nemzetközi Színházi Biennálé harmadik kiadását az önkormányzat jövőben 350 000 lejjel támogatja.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.