hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Kezdődik az első szakasza a főtér kialakításának - Lezárások május 15-től

2015.05.13

Pénteken, május 15-én kezdődnek a Szabadság tér átépítési munkálatai, amelyek következtében kialakul Sepsiszentgyörgy főtere. A beruházás több lépésben zajlik, az első a képtár és a megyei önkormányzat előtti részt érinti, illetve az Erszébet park egy részét.

A képtár előtt május 15-én, pénteken zárják le az utat, a járda egy hónapig még használható, utána az is felújításra kerül. Ezen a területen év végéig zajlanak a munkálatok.

Az Erzsébet parki sétányok felújítása miatt a 48-as emlékmű és az úgynevezett taxisor közötti területen július közepéig dolgoznak, amikortól újra a lakóké lesz teljességében a terület.

A színház előtti részen zajló munkálatok egy későbbi fázisban kezdődnek el.

A Kovászna Megyei Kormányhivatal és a Bazársor közötti részen jön létre a város új köztere, a főtér, amelyet részben zöldövezet borít majd, másrészt pedig szabadtéri rendezvények megszervezésére alkalmas összefüggő tér alakul itt ki. A színház és a Székely Mikó Kollégium közötti útszakaszt is magába foglalja a terv, amelyet szintén átadnak a gyalogos forgalomnak, de ez csak később készül el.

Az ötletpályázat nyertese, Zsigmond Pál építész javaslata alapján a Planshow Kft. által kidolgozott nyertes terv szerint az Erzsébet park kibővül a megyei önkormányzat irányába, ahol kialakítják az úgynevezett sárkánydombot, amely Szent György legyőzött ellenfelét jeleníti meg stilizált formában.

 


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.