hu
 
Péntek, 2024. Április 26.
Új kerékpárutak
2012.11.23

Még ebben a hónapban fog megtörténni a Kőrösi Csoma Sándor, a Templom, a Vojkán és Daczó utcák egyirányúsítása. Ezen utcákban három sávot fognak kialakítani: egy parkoló-, egy forgalmi- és egy kerékpársávot – mondta a polgármester.

Pályázunk az újrahasznosítás városa címre
2012.11.23

Sepsiszentgyörgy is bekapcsolódott az Eco-Rom Ambalaje Rt. által szervezett, szeptember 1. és február 28. között zajló országos szelektív hulladékgyűjtő versenybe. A Románia húsz városa között zajló vetélkedő főnyereménye egy tizenötezer euró értékben felszerelt kirándulóhely.

Készül a díszvilágítás
2012.11.16

Sepsiszentgyörgyön megkezdték a karácsonyi díszvilágítás kellékeinek felszerelését, a fényeket december 2-án, advent első vasárnapján kapcsolja fel Antal Árpád polgármester.

Épülhet Székelyföld legnagyobb ipari parkja
2012.11.16

A vonatkozó pályázat megnyerése után három évvel, végre sikerült aláírni tegnap a Szépmezőre tervezett, mintegy tizenhét hektáron felépülő ipari park kivitelezési szerződését. Antal Árpád András megyeszékhelyi polgármester az összes közül ezt tekinti a legfontosabb beruházásnak.

Fűtéspótlék igénylők figyelmébe
2012.11.09

Az igénylők a kérelmezési iratcsomókat az Erege utca 19. szám alatt nyújthatják be november 20-ig, ha a teljes fűtésszezonra (2012. november–2013. március) szeretnék megkapni a juttatást. Mint ismeretes a támogatásigénylési kérések minden hónap 20-ig benyújthatóak, de november 20-a után a pótlék csak a márciusig fennmaradt időszakra lesz folyósítva.

Pokoli történetek – Angyali történetek
2012.11.05

Két óra alatt a Föld körül Vujity Tvrtkóval

Eddig csak a képernyőn láthattuk, de a Bod Péter Megyei Könyvtár meghívására élőben találkozhatunk a TV2 Naplójának műsorvezető-riporterével, a világutazó, tudósító Vujity Tvrtkóval Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosában.

Ismerd meg városod!
2012.10.31

Várostörténeti séták Kovászna megyében

Kedden, november 6-án kézdivásárhelyi várostörténeti sétára jelentkezhetnek az érdeklődők. A céhes várost 12.45 órától Beke Ernő vezetésével lehet megismerni, indulás a városközpontból. Szerdán november 7-én a sepsiszentgyörgyi várostörténeti sétára 12.45 órától kerül sor, indulás a Vártemplomtól, vezeti Kisgyörgy Zoltán helytörténész.