hu
 
Kedd, 2024. Július 30.
Százéves nénit köszöntött a város
2013.10.08

Századik életévét töltötte Kiss Etelka óvó néni, Sepsiszentgyörgy egyik legidősebb lakosa. Sztakics Éva-Judit alpolgármester október 7-én, saját otthonában köszöntötte fel az ünnepeltet a polgármesteri hivatal, valamint a polgármester nevében, gyerekrajzzal díszített tortával, virágcsokorral és Sepsiszentgyörgy képes története című könyvel kedveskedve.

Katasztrófavédelmi gyakorlat Sepsiszentgyörgyön
2013.10.08

Szükségállapotra készülnek

Október 17-én, csütörtökön 9 és 12 óra között polgári védelmi gyakorlatra kerül sor, melynek keretében a belvárosban, a Székely Mikó Kollégiumban, a Constantin Brâncuşi Szakképző Líceumban, valamint a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban földrengés  következtében kialakult vészhelyzetet szimulálnak...

 

A Háromszék Táncegyüttes négy díjjal tért haza
2013.10.07

A találkozás, a szakmai tapasztalatcsere és nem a versenyszellem jegyében zajlott le a IX. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója a hétvégén Marosvásárhelyen.

Megemlékezés az aradi vértanúkra
2013.10.02

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetével  közösen vasárnap, október 6-án, 12:30 órai kezdettel megemlékezést tart a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren az aradi vértanúk emlékére felállított kopjafáknál, ahol minden kedves érdeklődő egy szál virággal tiszteleghet a tizenhárom vértanú emléke előtt.

Fiatal fotósokat díjaztak
2013.09.30

Tegnap a sepsiszentgyörgyi soros tanácsülés díjátadóval kezdődött. A megyeszékhely testvértelepülésén, Mosonmagyaróváron működő KLG Fotókör fotópályázatot hirdetett a helybéli és testvérvárosi középiskolás diákok körében, Élhető városok címmel.

Chocofest: Három nap csupa csoki - PROGRAM
2013.09.24

Pénteken veszi kezdetét a Chocofest, Székelyföld legédesebb fesztiválja. A megyei kereskedelmi kamara, a megyeszékhelyi önkormányzat és a megyei tanács közös rendezvénye pénteken, 14 órakor startol, és egészen vasárnap estig lehet élvezni a csoki nyújtotta örömöket Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében.

Szépen szerepelt Alkony és Bagoly Szabolcs
2013.09.22

Egy lóhosszal maradt le a döntőről Bagoly Szabolcs és Alkony. A sepsiszentgyörgyi lovast az utolsó félkörben sikerült megelőznie Baja versenyzőjének, Németh Jánosnak.

Sepsiszentgyörgy a Nemzeti Vágta középdöntőjében
2013.09.21

Székelyföldi lovas jutott a Nemzeti Vágta középfutamaiba, a sepsiszentgyörgyi Bagoly Szabolcs és Alkony lova futamgyőztesként értek célba a szombati előfutamokon.