hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Véget ért a kutyaszámlálás a sepsiszentgyörgyi magánházaknál

2017.09.15

A  TEGA Rt. szépmezői kutyamenhelyének személyzete és a helyi rendőrség  munkatársai befejezték kutyaszámláló terepszemléjüket Sepsiszentgyörgy magánházainál. A terepszemle során összesen 3.123 házat kerestek fel, amelyből 2.060 otthonban 2.166 kutyát számoltak össze. A megszámolt ebekből 1.235 nem volt ivartalanítva, és ebből körülbelül 1.000 a nem fajtiszta, ivartalanításra kötelezett kutya.

Ismételten felhívjuk a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy év végéig még tart a polgármesteri hivatal kedvezményes ivartalanítási akciója. Amint azt a korábbi közleményünkben is leírtuk, Sepsiszentgyörgy önkormányzata két helyi állatorvosi rendelővel kötött szerződést a kutyák kedvezményes ivartalanítására. Eszerint minden sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkező kutyatulajdonos, aki e két rendelő valamelyikében ivartalaníttatja ebét, a polgármesteri hivatal jóvoltából csökkentett áron teheti ezt meg.

Ez a következő árkedvezményt jelenti:
 

  • Hím kutya esetén a teljes ivartalanítási összeg felét magára vállalja a hivatal, így a tulajdonosoknak 130 lej helyett 65 lejt kell kifizetniük.
  • Nőstény kutya esetén az eredetileg 225 lejes díjból 125 lejt kifizet a hivatal, így a tulajdonosoknak csak 100 lejt kell fizetniük az ivartalanításért.


Fontos azt is tudni, hogy a most megszámlált kutyákról adatbázis készül, amelyet a számlálóbiztosok átadnak a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságnak, amely további ellenőrzéseket folytathat.

(Témával kapcsolatos korábbi közleményünket itt olvashatja újra.)

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.