hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.
Várostörténeti  kiállítás
2012.03.09

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala (a TOURINFO iroda és a Romániai Képzőművészek Szövetsége Kovászna megyei fiókja közreműködésével) az április 2-6. között sorra kerülő „Az iskola másképp” hét alkalmából iskolás csoportok jelentkezését várja a Lábas Ház pincéjében működő Várostörténeti médiakiállítás megtekintésére.

Kilencnapos Szent György Napok
2012.03.04

Egy nappal bővül a 21. Szent György Napok kulturális hete. A programsorozatot hagyományosan megnyitó hangverseny idén nem vasárnap, hanem már szombaton lesz.

Jelentkezhetnek a zenekarok a Diákegyüttesek Találkozójára
2012.03.02

2012. április 26-án, a Szent György Napokon kerül sor a Diákegyüttesek Találkozójára Sepsiszentgyörgyön. A zenei tehetségkutató az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendett a diákegyüttesek körében, színvonalas versennyé nőtte ki magát, idén a Szent György Napok koncertsorozatát is megnyithatja, így a csütörtöki napon a zenekarok élesben a színpadon bizonyíthatnak a város előtt.

Holnap rajtol a kulturális és ifjúsági főváros program
2012.03.02

Idén Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági fővárosa. Holnap, március 3-án rajtol hivatalosan a programsorozat. Veres-Nagy Tímea, a rendezvény kezdeményezője tegnap sajtótájékoztató keretében számolt be a nyitórendezvény programjairól.

Új testvérvárosa van Sepsiszentgyörgynek
2012.03.02

A magyarországi Mosonmagyaróvár küldöttségét fogadta Sepsiszentgyörgy vezetése. A két város szorosabbra fűzné kapcsolatát – jelentette be tegnap sajtótájékoztató keretében dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy vezetője.

REFLEX 2 Biennálé
2012.03.02

Az elmúlt két évtizedben a Tamási Áron Színház egyik legfontosabb célkitűzésének tekintette a kortárs színházművészet értékeinek terjesztését, melynek köszönhetően ma Sepsiszentgyörgyöt a magyar és a romániai színházművészet egyik legjelentősebb pontjaként tartják számon, a város közönsége a legmagasabb színvonalú színházi produkciók befogadására is képes.

Arany- és gyémántlakodalmasok köszöntése
2012.02.29

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 21. Szent György Napok keretén belül köszönti az arany-, valamint gyémántlakodalmukat idén ünneplő házaspárokat.

Nincs fennakadás a városban
2012.02.17

A szélsőséges, kemény téli időjárás különösképpen nem okozott fennakadásokat Sepsiszentgyörgy autós- és gyalogosforgalmában.