hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Sepsiszentgyörgyön továbbra is nyitva marad a központi zöldségpiac. Keddtől a városi bölcsődék is kinyitnak.

2020.11.09

A Helyi Készenléti Bizottság újabb intézkedéseket fogadott el a COVID-19 vírus terjedésének megfékezése érdekében, amelyek november 10-től, keddtől lépnek érvénybe.

A központi zöldségpiac továbbra is nyitva marad azzal a megjegyzéssel, hogy a hús- és tejterméket forgalmazók a belső tereket kizárólag raktározásra használhatják, a termékeket a helyiségeken kívül szabad értékesíteni. A butikok esetében az árusítást úgy kell megoldani, hogy legtöbb egy ügyfél számára korlátozzák a belépést.

Az Országos Készenléti Bizottság határozata értelmében keddtől kezdődően a három sepsiszentgyörgyi bölcsőde újból folytathatja a tevékenységét. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a szülők figyelmét, hogy amennyiben lehetséges csökkentsék a gyermekek idős személyekkel való érintkezését.

Sepsiszentgyörgyön az elmúlt 14 napban a COVID-19 vírussal fertőzöttek aránya vasárnapra elérte a 6,94 ezreléket, az esetek száma pedig továbbra is növekedést mutat. Az önkormányzat ismételten felhívja a lakók figyelmét a megelőző intézkedések betartására: a védőmaszk helyes viselete, a torlódások elkerülése és a megfelelő távolságtartás más személyektől, szigorú kézhigiénia.

Amennyiben az esetszámok továbbra is növekedni fognak, bekövetkezhet Sepsiszentgyörgy karanténba helyezése, ez maga után vonja a saját felelősségű nyilatkozatok újbóli bevezetését minden kijárásra, a kijárási alkalmak korlátozását bizonyos helyzetekre és más, nem kívánt korlátozások bevezetését.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy november 9-től kezdődően az Országos Készenléti Bizottság 52-es számú határozata értelmében az ország minden iskolája és óvodája online oktatásra tér át, bezárnak a zárt terekben működő piacok és vásárok, kötelező a maszk viselése az egész ország területén függetlenül az esetszámoktól, tilos a 23:00 és 5:00 óra közötti éjjeli közlekedés – néhány kivétellel (saját felelősségű nyilatkozat kitöltésével), a boltok 21:00 óráig tarthatnak nyitva – a gyógyszertárak és a házhozszállítást végző cégek kivételével, a munkaadók (cégek és intézmények) kötelezően be kell vezessék az otthoni vagy a váltásban történő munkavégzést.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.