hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Nemzetközi együttműködési program indult útjára Budapesten

2017.03.01

Nyolc ország és 21 partnerszervezet részvételével indult útjára a RARE - Változó diskurzusok, változó gyakorlatok: A romák, mint emberi erőforrás (RARE - Changing Discources, Changing Practices: The Roma As Human Resources) c. projekt, amely az Interreg: Duna 2014-2020 - Új transznacionális együttműködési program keretében jött létre.

A projekt fő partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Romániából hárman csatlakoztak a romák foglalkoztatottságát elősegítő program megvalósításához: az Együtt Ügynökség (Agentia Impreuna), az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI) és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata.

A 30 hónapos program végső célja, hogy növelje a munkaképes romák foglalkoztatottsági szintjét. Ennek érdekében a projekt révén a következő részcéloknak kell megvalósulniuk: a szociális szolgáltatásokkal foglalkozó intézmények kapacitásának növelése, a romák foglalkoztatottságának gazdasági hatásának felmérése, és a többségi társadalom körében kialakult előítéletek és sztereotípiák lebontása.

A célok elérése érdekében az Interreg Duna együttműködési program 2 millió euróval támogatja a 30 hónapos RARE akciótervet, amelynek első lépéseire február 22-23. között került sor Budapesten, a Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Befogadás Házában.

A találkozó során a résztvevő partnerek lefektették az együttműködésük alapjait, valamint megbeszélték az elkövetkezendő projektszakaszok tevékenységeit és céljait. Ennek értelmében a 2017-es évre vállalt feladatok közé tartozik a foglalkoztatottságban résztvevő intézmények feltérképezése és elemzése, a partnerek által működtetett “jó példák” meglátogatása tapasztalatcsere és a jó gyakorlatok megismerése céljából, valamint a sikeres és kevésbé jól sikerült példák megismerése nyomán országonként egy-egy mintaprojekt megvalósítása. Romániából ez a vállalás Sepsiszentgyörgy Önkormányzatát érinti.

A következő, teljes körű találkozóra májusban kerül sor Bukarestben.


Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.