hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Városszerte zajlanak az útfelújítási, korszerűsítési munkálatok

2022.06.22

A város több helyszínén az alapoktól újjáépítik az utcákat és az ezekhez tartozó közműhálózatot, valamint új aszfaltréteget kapnak az úttestek, járdák és parkolók. 

Jó ütemben haladnak a korszerűsítési munkálatok a Rózsa utcában, ahol már megtörtént a víz-, gáz- és csatornavezetékek cseréje, valamint az esővíz-elvezető hálózat kiépítéséhez szükséges víznyelő aknák elhelyezése. Jelenleg az aszfaltozást megelőző alapozáson dolgoznak a szakemberek, a föld alá helyezik a villanyvezetékeket, majd új útburkolatot öntenek le és megújul a közvilágítás is.

A Csíki utcában szintén teljes körű felújítási munkálatok zajlanak, ahol az eddigiek során megtörtént a gázhálózat felújítása, új aknákat alakítottak ki, az áramszolgáltató a magánfogyasztók esetében elvégezte az utcában lévő háztartások rákötését a föld alatti hálózatra. Akadályok merültek fel a közüzemi vezetékek cseréjénél, viszont júliusban a munkálatok ezen részét is befejezik. A közvilágítási hálózat  után a járdák és az úttest újraaszfaltozása, majd a kerékpárút kialakítása következik. A Csíki utca korszerűsítési munkálatai a tervek szerint legkésőbb 2023 decemberében befejeződnek.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai új járdaszegélyeket raktak le a Császár Bálint utcában, az Árnyas utcában, mindkét helyszínen zajlik az új aszfaltréteg leöntése. Az Orgona utcában az elmúlt napokban fejeződtek be az út-, járda- és parkolófelújítási munkálatok, ugyanakkor dolgoznak a Nárcisz utcában is, ahol a járdaszegélyek cseréje mellett folyamatban van az aszfaltozást megelőző alapozás.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.