hu
 
Vasárnap, 2022. Július 03.

Városszerte zajlanak az útfelújítási, korszerűsítési munkálatok

2022.06.22

A város több helyszínén az alapoktól újjáépítik az utcákat és az ezekhez tartozó közműhálózatot, valamint új aszfaltréteget kapnak az úttestek, járdák és parkolók. 

Jó ütemben haladnak a korszerűsítési munkálatok a Rózsa utcában, ahol már megtörtént a víz-, gáz- és csatornavezetékek cseréje, valamint az esővíz-elvezető hálózat kiépítéséhez szükséges víznyelő aknák elhelyezése. Jelenleg az aszfaltozást megelőző alapozáson dolgoznak a szakemberek, a föld alá helyezik a villanyvezetékeket, majd új útburkolatot öntenek le és megújul a közvilágítás is.

A Csíki utcában szintén teljes körű felújítási munkálatok zajlanak, ahol az eddigiek során megtörtént a gázhálózat felújítása, új aknákat alakítottak ki, az áramszolgáltató a magánfogyasztók esetében elvégezte az utcában lévő háztartások rákötését a föld alatti hálózatra. Akadályok merültek fel a közüzemi vezetékek cseréjénél, viszont júliusban a munkálatok ezen részét is befejezik. A közvilágítási hálózat  után a járdák és az úttest újraaszfaltozása, majd a kerékpárút kialakítása következik. A Csíki utca korszerűsítési munkálatai a tervek szerint legkésőbb 2023 decemberében befejeződnek.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai új járdaszegélyeket raktak le a Császár Bálint utcában, az Árnyas utcában, mindkét helyszínen zajlik az új aszfaltréteg leöntése. Az Orgona utcában az elmúlt napokban fejeződtek be az út-, járda- és parkolófelújítási munkálatok, ugyanakkor dolgoznak a Nárcisz utcában is, ahol a járdaszegélyek cseréje mellett folyamatban van az aszfaltozást megelőző alapozás.

Sepsiszentgyörgyön épül meg az országban egyedülálló Kommunizmus Múzeuma
2022.07.01

A Helyi Tanács elfogadta az erre vonatkozó projekt benyújtását az országos helyreállítási alaphoz (PNRR), amely 11,4 millió euróval támogatja a múzeum megépülését

Jégcsarnok, hulladékgyűjtő ökoszigetek és 12 töltőállomás elektromos autók számára Sepsiszentgyörgyön
2022.06.30

A város fejlesztése érdekében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa több fontos határozattervezetet szavazott meg

Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125
2022.06.30

Szabadtéri kiállításmegnyitó Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat
2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak. 

Mire figyeljünk a kánikulában?
2022.06.29

A Románia Belügyminisztériuma alá tartozó Kovászna megyei „Mihai Viteazul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a következő, kánikulában betartandó szabályokra hívja fel a lakosság figyelmét.