hu
 
Szombat, 2021. Szeptember 18.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön

2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival, Kovászna Megye Tanácsával és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között.

A bajnokságra a Rétyi Nyír Természetvédelmi Területen és annak 5 kilométeres körzetében, valamint a szervező településeken kerül sor, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

A versenyzőknek különböző, előre meghatározott pontok érintésével kell haladniuk, melyeket a verseny kezdetekor kézbekapott térképeken jelölnek a szervezők. A tájfutók a szaladás közben döntik el, melyik útvonalakat választják ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül érjenek célba. 

Habár a tájfutás nem számít újdonságnak az országban, mégsem a legnépszerűbb sportok közé tartozik. A szervezők ez okból is szeretnék megkedveltetni ezt a sportágat a helyiekkel.

A versenyre az ország minden részéről érkeznek sportolók, mintegy 300-an. 

Bővebb információk a verseny hivatalos honlapján találhatóak (ITT).

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba
2021.09.15

Szeptember 20-tól a már jól megszokott gyűjtőpontoktól és  útvonalakon sétálhatnak iskolába reggelente a gyerekek.

A tizenegyedik Őszi Vásár és Kultúrszüret programja
2021.09.09

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgy Főterén szeptember 16. és 19. között. A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben
2021.09.09

Készülnek a tanévkezdésre a sepsiszentgyörgyi tanintézmények, több helyen is zajlanak a különböző felújítási munkálatok, hőszigetelések.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön
2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

Útfestésre kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában
2021.09.08

Csütörtöktől, szeptember 9-től az úttest és a parkolók festésére kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában.