hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Elkészültek az első utcanévtáblák

2010.09.09

Feltették az első utcanévtáblát és emléktáblát a Petőfi Sándor utcában. A háromnyelvű (magyar, angol, román) emléktábla röviden méltatja a költőt és a következő Petőfi idézetet is tartalmazza: „Előbbeni levelemben írtam, hogy Csik-Szeredának és Kézdi-Vásárhelynek gyönyörü vidéke van; Sepsi-Szentgyörgyé talán még szebb, a város is  jobban tetszik.Majd körülményesebben megvizsgáljuk, ha együtt utazzuk be Háromszéket, mint a fészket rakni akaró fecskék.” A költő a fentieket feleségének, Szendrey Júliának írta Erdélyi utazása során 1849. július 29-én.

\"Petőfi
Fotó: Palkó István-Zsolt

Antal Árpád András polgármester elmondta, nagyon örül annak, hogy olyan magyar személyiségről nevezhették el a város fő utcáját, aki járt nálunk, és aki szívébe zárta vidékünket.


A jelenlegit más táblák követik, a következő tábla Mihai Eminescu román költő személyéhez kapcsolódik. Az Eminescu táblán a Petőfiével ellentétben a román felirat szerepel első helyen.


„Úgy vélem, így korrekt ez, a normális interetnikus kapcsolatok tükrében. Hogy a magyar személyiségeknél magyar a románoknál román felirat szerepeljen elől”- hangsúlyozta a polgármester.
 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.