hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Bolgár győzelem a 4. Székely Kerékpáros Körversenyen

2010.07.26
Evgenij Gerganov (Hemus – 1896 - Vivelo) sikerével zárult a 4. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, ám a házigazda Tusnád Cycling Team egyik kerekesének is jutott a megkülönböztetett mezből: az olasz Bruno Rizzi ölthette magára végérvényesen a legjobb hegymenőnek járó, Csíkszereda feliratú sárga trikót.

\"\"

Vasárnap két félszakaszt rendeztek, délelőtt az egyéni időfutamra került sor Csiba és Hargitafürdő között, koraeste pedig Csíkszereda utcáin kialakított 5,5 km-es pályán tett meg 17 kört a mezőny.

Az egyéni időfutam alatt a rajtnál szemerkélt az eső, a Tolvajos-tetőtől Hargitafürdőig az oldalszél nehezítette a kerékpárosok dolgát. Sajnos, ez a nap sem telt el kellemetlen esemény nélkül, az egyéni időfutam alatt egy gazda elfelejtette nagytermetű kutyáját bezárni, az eb pedig kiszabadult az útra és több kerékpárost is megtámadott. A Tusnád Cycling Team fölül sem tűntek el a sötét felhők, Szergej Cvetkov az utolsó kilométert defektes kerékkel teljesítette, de ennek ellenére remek időeredményt ért el.

A vasárnap kora esti, a Csíkszereda utcáin zajló szakasz majdnem végig esőben zajlott. Sajnos, a rossz időjárás elriasztotta a nézőket is, és még sajnálatosabb, hogy többen idén is nehezen viselték azt, hogy pár órára nélkülözniük kellett személyautójuk igénybe vételét. Idén is akadtak felelőtlen autósok, a Testvériség sugárúton például egy türelmetlen terepjárós a rohamkerítést szétszedte és pont akkor hajtott az útra, amikor nagy sebességgel érkeztek a sportolók. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia.

Anatolij Paktusovot (ISD Donyeck) nem egy autós, hanem az időjárás tréfálta meg. Az ukrán versenyző a Puskaporos utca alsó részén bukott és sérült meg, őt a mentők a kórházba szállították, és mind utólag kiderült, zúzódásokkal megúszta az esést.

Az egyéni időfutamot az ukrán Alexander Sedijk (ISD Donyeck nyerte), a Csíkszereda utcáin tartott szakaszt pedig csapattársa, Jurij Agarkov.

A 4. Székelyföld Kerékpáros Körversenyt egyéniben Evgenij Gerganov (Hemus – 1896 - Vivelo) nyerte, ő vehette át a legjobbnak járó kék, Tusnád feliratú mezt az utolsó szakaszt követő díjkiosztón.
A verseny legjobb hegymenőjének járó sárga, Csíkszereda feliratú mezt a Tusnád Cycling Team olasz légiósa, Bruno Rizzi vehette át Csíkszereda polgármesterétől, Ráduly Róbert Kálmántól.
A viadal legjobb sprintere, egyben a piros-fekete Harborsz feliratú mez tulajdonosa Sedijk Alexander lett.

A legjobb 23 év alatti versenyzőt a zöld színű, Fenestela 68 feliratú mezzel is díjazták, ezt a kolumbiai Camilo Castiblanco (SP Tableware) vehette át.


Szerző: Kopacz Gyula

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.