hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Antal Árpád nem akar újabb zászlóbotrányt

2009.07.30
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester elmondta, megkapta a Kovászna megyei prefektus, Codrin Munteanu felszólítását, hogy vegye le a Polgármesteri Hivatal homlokzatáról a székely zászlót.

Antal Árpád kifejtette, nem fogja levenni a homlokzatról a székely zászlót, mert használata nem törvénybe ütköző, hiszen nem egy másik ország hanem egy közösség, a székely közösség szimbólumáról van szó.

\"\"
Fotó: Karda Zenkő

„Örülnék annak, ha a prefektus nem bántaná annak a közösségnek a szimbólumait, mely itt a térségben többséget alkot, ezek a megnyilvánulások csak ártanak az etnikumközi kapcsolatoknak” – mondta a polgármester.

A polgármester felvetette, mi lenne, ha a brassói prefektus is leszedetné Brassó bejáratáról a háromnyelvű táblát, hiszen legtöbb szászok alapította erdélyi településen a németajkúak száma nem éri el sokszor még az öt százalékot sem. A Brassó és Szeben megyeieket mégsem zavarja a szászoknak kijáró történelmi tisztelet ilyenirányú kifejezése.

„Nem akarok újabb zászlóbotrányt, azt javaslom a prefektusnak, hogy inkább támogasson bennünket a város és a megye fejlesztésében, semmint a közösségi szimbólumok használatának az akadályozásával foglakozzon. A székely zászlót Szentgyögyre az angyal hozta, tehát csakis az ördög viheti el”- összegezte viccesen Antal Árpád.
Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.