hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Antal Árpád András: A polgármester, ha kell, politizál is

2009.06.19
Sepsiszentgyörgy polgármestere felajánlotta, hogy ingyenes felkészítőt tart a közigazgatási törvényből a helyi demokrata-liberális párti politikusoknak, mert legutóbbi nyilatkozataik szerint nem ismerik a jogszabályokat. „Látszik, hogy a megyében nincs polgármesterük, mert nincsenek tisztában a feladatkörökkel. El kell nekik mondanom, hogy a polgármestert nem a párt nevezi ki, így engem sem az RMDSZ nevezett ki polgármesternek” – szögezte le Antal Árpád András, utalva a Demokrata Liberális Párttól kapott levélre. A város vezetője elmondta, még mindig várja a román politikusok által ígért pénzt a Mihai Viteazul tér felújítására, ugyanakkor keserűen megállapította, hogy várhatóan a város pénzéből fejezik be a munkálatokat, ami talán nem is baj, hiszen így egyértelműen világossá válik mindenki számára, hogy a román pártok nem tesznek semmit Sepsiszentgyörgyért.

\"\"
 
„Az utóbbi választásokon a román lakosságon belül is jóval 20 százalék alatt teljesített a Demokrata Liberális Párt, ami az országos átlaguknak a töredéke.  Az összlakosságra nézve Háromszéken 4 százalékos, Hargita megyében 2 százalékos a DLP támogatottsága. Számomra kérdés, hogy a bukaresti politikusok mennyire veszik komolyan az itteni helyi szervezetüket, amikor a két magyar megyéért a brassói polgármester felel. Tulajdonképpen azzal, amit Székelyföldön a helyi román politikusok művelnek, lejáratják pártjukat” – fejtette ki Antal Árpád András, hozzátéve, jelezni fogja Vasile Blaga miniszternek és George Scripcaru brassói polgármesternek, hogy mi történik Háromszéken. Szerinte a mindössze 2000 szavazatot szerző helyi demokrata-liberális párti politikusok megnyilvánulásaikkal nevetségessé teszik pártjukat, közép és hosszútávon veszélyeztetve azt, hogy valaha is együttműködés alakulhasson ki az RMDSZ és a DLP között. Antal Árpád András kihangsúlyozta, a polgármester és a megyei tanácselnök politikus is, és ez mindenütt így van, hiába próbálják ezt is felróni a megye és a város vezetőjének. A jelenlegi kormányfő még Kolozsvár polgármestere volt, amikor a párt elnöke lett – emlékeztetett Antal.

\"\"

„Emberi vonatkozásban és felkészültség szempontjából is óriási a különbség a helyi és a központi román politikusok között. Sajnos itt Székelyföldön hozzá nem értést, arroganciát és a város gondjai iránti érdektelenséget tapasztalunk a DLP helyi emberei részéről” – jelentette ki Antal Árpád András. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, szerinte a DLP Kovászna megyei szervezetének alkotmányos joga aláírásgyűjtést kezdeményezni, hogy népszavazást írjanak ki a sepsiszentgyörgyi polgármester leváltásáról. „Joguk van ezt a folyamatot elindítani, a szavazatra jogosultaknak 25 százaléka kell aláírnia a kezdeményezést, és ha kiírják a népszavazást, akkor leváltásomhoz 50 százalék plusz egy szavazatot kell megszerezniük” – magyarázta el a procedúrát Antal Árpád András.

\"\"

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.