hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Orbán Viktor Sepsiszentgyörgyön kampányolt

2009.05.21
Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke a határok fölötti nemzetegyesítés eszméje jegyében közösen kampányolt Tőkés Lászlóval és a Magyar Összefogás Listájának további jelöltjeivel szerda este Sepsiszentgyörgy főterén. A rendezvényen a Magyar Összefogás jelöltjei mellett felszólalt Antal Árpád András polgármester, aki  beszédében köszöntötte a vendégeket és az egybegyűlteket: ,, Uraim, Isten hozta Önöket Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városában. Miniszterelnök úr! köszönjük, hogy eljött hozzánk, hogy jelenlétével erősítse a Magyar Összefogást. Köszönjük, hogy együtt érez az erdélyi magyarsággal, köszönjük, hogy akkor is a székelyek barátja maradt, amikor mások elfordultak tőlünk. Mindig nagy szeretettel várjuk. Ön mindig itthon van köztünk, hozzánk tartozik."
Hozzátette ,,a széthúzás nemzetünk csődjét és romlását hozhatja el. Büszke vagyok arra, hogy Sepsiszentgyörgy mérföldköve az összefogásnak, hogy az összefogás lángja a mi városunkból indult el."


fotó: Vargyasi Levente

A továbbiakban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is kiemelte a magyar összefogás fontosságát, hisz elmondása szerint az, hogy a június 7-ei európai parlamenti választásokon hány magyar képviselő jut be Brüsszelbe elsősorban rajtunk, magyarokon múlik. Fontos, hogy minél több ember vegyen részt a június 7-i választásokon, mivel nem mindegy, hogy hány magyar politikus fogja képviselni az összmagyarság érdekeit.
A Fidesz elnöke Németh Zsolttal, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével volt jelen a Magyar Összefogás listájának kampányrendezvényein.


fotó: Vargyasi Levente

Tőkés László református püspök szintén az összefogás szükségességét hangsúlyozta. ,,Számítanunk kell az  Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsra, a Székely Nemzeti Tanácsra, az RMDSZ-re, a Magyar Polgári Pártra. Egymás erejét nem gyengíteni, hanem erősíteni kell. Össze kell hangolnunk harcunkat, hogy ne keresztezzük egymás munkáját. "
A kampánytalálkozó végakkordjaként a jelenlévők meggyújtották az Összefogás lángját, és elénekelték a székely és a magyar himnuszokat.

fotó: Vargyasi Levente
Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.