hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Mesebirodalomba utazhatunk gyermeknapkor

2016.05.30

Az új főtér lesz június1-én a mesés birodalom és a gyermekek vigasságainak helyszíne. A kicsiknek szóló felhívásában ez áll: „Lépd át a mesebirodalom kapuját és tarts velünk a nagy utazáson!”

A nap során, 11 és 20 óra között Sepsiszentgyörgy új Főtérén minden apró és ifjú kincsekhez juthat: a birodalmi batyuba pontokat gyűjthetünk, kedvünkre válogathatunk a korzón berendezett gyermekvásár termékeiből, és a vigasságok élményéből is meríthetünk gyermeknapkor. A batyut és a kincsek felkutatásához szükséges térképet a főtéren elhelyezett tündérházból lehet elvenni. A mesebirodalom főterére nagy veszedelem leselkedik, az óránként ébredő sárkányt is le kell győzni.

Ehhez azonban, érdemes részt venni a mesés birodalmat megvédő eseményekben is.  Pontban este 7 órakor, királyi kitüntetésben részesülhetnek a bátrak, leleményesek.

A főtéren királyokhoz illó muzsikával hangolhatunk, a Rétyi Kováts András fúvószenekar indítja a napot, majd 11 és 15 óra között óvódások és kisiskolások fellépéseit láthatjuk, 12 órától pedig az Andrei Mureşanu Színház gyermekelőadása tekinthető meg. Közel 20 szervezet készül vásári foglalkozásokkal gyerekeknek: mesemondástól kezdve, segítő tündér készítésén keresztül, varázsigék gyűjtéséig, Végtelen Torony építése, kartonvárak bevétele, Lego birodalom és sok más izgalmas játék várja a kicsiket.

Az esti vigadozás 18 órakor Hána Lacival és dobolással kezdődik, majd 19 órakor a Folkerrel együttes táncházával zárul.

A főtéri korzó a gyermeknapi vásár helyszíne. Délelőtt 11 órától este 8 óráig közel 40 árus kínálja gyermekeknek való holmiját, portékáját, mindenki talál kedvére valót.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.