hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

A helyi önkormányzat feladatának tekinti a polgárvédelem népszerűsítését a gyerekek körében

2009.05.12

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának jóvoltából idén is megszervezésre került a helyi szintű polgárvédelmi verseny 2009. május 4-én, a Tanulók Házában. A versenyen két korosztály képviselte magát, általános iskolások és líceumi diákok. A hat csapatból a legrátermettebb jutott tovább a megyei szintű versenyre, melyre május 8-án kerül sor, szintén a Tanulók Házában.

A diákoknak a tesztkérdések után egy gyakorlati próbát kellett kiállniuk, egy 50 m-es pályán sebesültet szállítottak hordágyon, egy előre elhelyezett akadályon emelve át azt. A sebesültet minden csapat egyik tagja alakította. Az elbíráló bizottság egyaránt pontozta a kivitelezés pontosságát és idejét.

A polgárvédelem népszerűsítése mellett a verseny évi rendszerességgel való megszervezésének célja megtanítani a diákoknak a viselkedési szabályokat katasztrófa és más készenléti helyzetek esetén. Ha a részt vevő gyerekekből nem is válnak polgárvédelmi tisztek, avagy altisztek, de készenléti állapotokban fogják tudni, mit kell tenniük. Ezzel a tudással életeket menthetnek. 





Mindkét korosztály nyertes csapata a Mihai Viteazul Líceumból került ki. Az általános iskolások él polgárvédői: Pogăceanu Sebastian, Grigoraş Dragoş, Roşu Cozmin, Dănăila Bianca, Cosma Cezar tanár koordonálásában. A nyertes líceumi diákok: Tănase Marius, Fésüs Norbert, Vizitiu Anamaria, Ionescu Mădălina, szintén Cosma Cezar tanár vezetésével.


Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.