hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Elhunyt Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy egykori polgármestere

2015.08.12

Szomorú szívvel értesültünk, hogy 2015. augusztus 11-én, hosszan tartó betegség után elhunyt Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy egykori , az 1989-es rendszerváltás utáni időszak első, szabadon választott polgármestere, aki 1992 és 2008 között töltötte be a városvezetői tisztséget. Halála nemcsak gyászoló családjának nagy veszteség, hanem egész közösségünknek. Személyében cselekvő vezetőt veszítettünk el, aki szelíd ember volt és jó magyar. Sepsiszentgyörgy városa Albert Álmost saját halottjának tekinti.
 

Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy szülöttje 1954. május 25-én jött világra, tanulmányait a Székely Mikó Kollégiumban folytatta. 1979-ben a Brassói Műegyetemen szerzett mérnöki oklevelet. A sepsiszentgyörgyi gépgyárban dolgozott 1992 tavaszáig, polgármesterré való megválasztásáig. 2008 és 2012 között az RMDSZ szenátoraként tevékenykedett.
 

A forradalmi indulatok lecsengése után rá hárult a polgármesteri hivatal intézményrendszerének kialakítása és átszervezése, amelyet kitartó és alapos munka révén valósított meg. Első mandátuma kezdetétől fontos szerepet töltött be a közösségi élet megszervezésében, jelen volt a háromszéki magyarság helyi politikai életében, szerepet vállalt az RMDSZ helyi és megyei vezetőségében, majd polgármestersége után szenátori minőségben képviselte Háromszéket 2008 és 2012 között.
Munkásságának kiemelkedő eredményei közé tartozik a Lábas Ház tulajdonjogának megszerzése Sepsiszentgyörgy számára, valamint az épület restaurálása, a tömbházak hőszigetelési programjának beindítása, a Vadász utcai sportcsarnok megépítése és a szabadtéri futópálya korszerűsítése. Polgármestersége alatt sokat dolgozott a ma is jól működő egyházi és civil szervezetekkel való együttműködési rendszerek kialakításán.
 

Egykori kollégái szeretettel emlékeznek Albert Álmosra mint megértő és emberséges vezetőre. Elkötelezettséggel tett eleget polgármesteri hivatásának, higgadtan, türelemmel vette ennek akadályait. Döntéseit körültekintően és tájékozottan, az otthonszerető ember felelősségtudatával hozta meg. Bátran és határozottan kitartott mindvégig Sepsiszentgyörgy érdekei mellett, még ha ellenállásba is ütközött.
 

Búcsúztatása 2015. augusztus 13-án, csütörtökön 14 órakor lesz a Tamási Áron Színház előcsarnokában, a temetésre ezt követően kerül sor a sepsiszentgyörgyi közös temetőben. A hozzátartozók a búcsúztatás előtt egy órával fogadnak részvétnyilvánítást.
 

Emlékét Sepsiszentgyörgy örökön őrzi. Nyugodjon békében!



 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.