hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Hamarosan átadják a Mikes Kelemen utcai szociális lakásokat

2009.05.12
Hosszú listát adott át nemrég Csíkszeredában Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, Vasile Blaga lakásépítési, területrendezési és fejlesztési miniszternek. “A listán a Domb utcai tömbházlakások felújítása is szerepel, 70 ezer lejt kaptunk a minisztériumtól a tervek elkészítésére, illetve 51 ezer lejt a Mikes Kelemen utcai szociális otthon befejezésére” – mondta a városvezető. Mint ismeretes Sepsiszentgyörgyön 700 szociális lakásra nyújtottak be eddig igénylést, ebből hamarosan 60 család jut lakáshoz, melyeket már az új kritériumrendszer alapján utalnak ki.
Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, sikerült egyezségre jutni azzal a brassói vállalkozóval, aki a Mikes Kelemen utcai tömbház tulajdonosa,  a napokban aláírják az adásvételi szerződést a második tömbházlakás megvásárlására, melyből a városvezető ugyancsak szociális otthont szeretne létrehozni.
Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén