hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Épül a Sepsi Aréna

2015.08.03

Felépült a Sepsi Aréna több mint egyharmada - tájékoztatott Antal Árpád András polgármester helyszíni sajtótájékoztatóján. A polgármester kifejtette, hogy a finanszírozó, a tervezők, az építők meglátása alapján is Románia legszebb sportarénája épül Sepsiszentgyörgy mellett.

A multifunkcionális sportterem váza, amely alkalmas lesz kosárlabda, kézilabda, teremfoci és jégkorong rendezvények befogadására, már 80 százalékban elkészült. A négy lelátóból három mobilszerkezet, így a sportlétesítmény 2400-3000 ülőhellyel rendelkezik. Sportesemények mellett koncerteknek és más rendezvényeknek is helyet ad majd a sportaréna. A külső munkálatok esetében megtörtént már a közbeszerzés, az önkormányzat megkötötte a kivitelezési szerződéseket, így hamarosan elkezdődik a parkolók és a teniszpályák építése.
 

Az önkormányzat célja, hogy minél több nemzetközi ifjúsági sportrendezvényt lásson vendégül az új sportcsarnokba. Annak ellenére, hogy a létesítmény nem felel meg az olimpiai standardoknak, nemzetközi találkozók és tornák szervezésére kiválóan alkalmas.
 

A sportaréna várhatóan jövő év végére fog elkészülni, 2016. november 5-ig kell befejeződjenek a munkálatok.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.