hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye idén is érinti Sepsiszentgyörgyöt

2015.08.03

Idén kilencedik. alkalommal rendezik meg Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Az első szakasz Csíkszeredából indul, augusztus 6-án, 10:45-kor, a versenyzők déli 12:30 körül érkeznek Sepsiszentgyörgyre, ahol az Oltmező utcán, az 1918. December 1. utcán, a Kós Károly utcán, a Cigaretta utcán, Grigore Bălan sugárúton, az 1918. December 1. utcán, a Păiuș David utcán, illetve Építők újtán áthaladva Kézdivásárhely irányába folytatják útjuk. A második szakasz jóval nehezebbnek bizonyul.

Ez Székelyudvarhelyről indul augusztus 7-én, majd Csíkszeredában ér véget. A verseny harmadik szakasza két részre tagoldóik. Szombaton, augusztus 8-án az első fél szakasz egy egyéni futamból és egy csíkszeredai körútból tevődik össze. A verseny összesített hossza 512,4 km. Idén 12 csapat jelentkezett. Összesen 90-100 résztvevőre számítanak a szervezők.


Az érdeklődők a körversenyről napi 25-30 perces televíziós összeállítást láthatnak az Erdély Magyar Televízióban 21:30-tól, ugyanakkor az adások ismétlései megtekinthetőek másnap déli 13:00 órától, hétfőn pedig 13:13-tól. A sportesemény követhető a verseny hivatalos honlapján: www.csikisport.ro címen, itt különböző információkat, rövid híreket tesznek közzé a szervezők.

A sepsiszentgyörgyi amatőr futam idén elmarad az útfelújítási munkálatok miatt, azonban az érdeklődők részt vehetnek a csíkszeredai amatőr versenyen.


A szervezők elkezdték már a jövő évi 10. jubileumi kiadás szervezését, amikorra egy az eddigien túlmutató verseny szervezését tűzték ki célul. A 2016-ban megrendezésre kerülő kerékpáros körverseny megnyitóját Sepsiszentgyörgyre tervezik, valamint a rajtra is itt kerülne sor, a szakasz vége pedig Sugásfürdőn lenne, felhívva a figyelmet a szabadidőközpontra. Szervezők tervei között szerepel egy új kísérőrendezvény megvalósítása: a „Tekerj Novákkal” nap keretében Novák Péter segítségével szeretnék majd a hétköznapokban népszerűsíteni a sportágat.

Az gépkocsivezetők a fent említett útvonalon és a bekötőutakon időszakos forgalomkorlátozásra számíthatnak 12 és 13 óra között, a kerékpárraj elvonulása alatt. A távot egy versenyző hozzávetőlegesen 15 perc alatt teszi meg, viszont amennyiben a mezőny felszakadozik, a város átszelésének időtartama is megnövekedik.


A helyi szervezők - Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, valamint a helyi rendfenntartó szervek - a városlakók türelmét és megértését kérik a sportesemény ideje alatt.
 


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.