hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Szakmai tapasztalatcsere a városfejlesztés terén

2015.04.30

Az idei Szent György Napok rendezvénysorozat keretén belül nyolc magyarországi, szlovákiai, szlovéniai és horvátországi város város önkormányzatainak küldöttségeit fogadjuk Kovászna Megye Tanácsával partnerségben. Testvértelepüléseink küldöttei részt vesznek május elsején, 9 órai kezdettel a Bod Péter Megyei Könyvtárban rendezendő Jó városfejlesztési példák c.  nyilvános konferencián, melyen már megvalósított, pozitív városfejlesztési példákon keresztül járjuk körbe az értekezlet három fő kérdéskörét: a városi közterek közösségformáló funkciója, a város és identitás, valamint az élhető város a kultúrán keresztül témákat.


Az interaktív tapasztalatcserének, a kultúrák közötti párbeszédnek fontos szerepe van a határokon átnyúló kapcsolatok dinamikájában, ugyanakkor helyi szinten, közösségünk értékteremtő működésére is kedvező hatással lehet, ezáltal hozzájárulva az Európai Unió transznacionális célkitűzéseinek megvalósításához.


Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az Európai Bizottság Európa a polgárokért (2014-2020) finanszírozási program második, a Demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel ágának keretén belül, a Testvérváros-program intézkedés tavalyi kiírására letett pályázatával 25 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást nyert testvérvárosi kapcsolatainak elmélyítésére, kiterjesztésére.


A Testvérváros-program helyi és uniós szinten ösztönzi a polgárokat az uniós politikai napirend konkrét kérdéseiről folytatott vitára, ezáltal arra törekszik, hogy a polgárok körében előmozdítsa az uniós döntéshozatali folyamatban való részvételt, valamint lehetőséget teremtsen az uniós szintű társadalmi szerepvállalásra és önkéntességre. Ahhoz, hogy a polgárok és az Európai Unió közötti szakadékot áthidaljuk, különösen fontos, hogy a program által támogatott projektek vagy tevékenységek a polgárokat mindennapi életükkel kapcsolatos, számukra fontos kérdésekben szólítsák meg.
 


Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.