hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

2015-02-03: Folk hétvége az Üsztürüvel

2015.02.03

A 25 éves Háromszék Táncegyüttes és Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa a Hagyomány évében Folk hétvégét szervez február 6-7. között Sepsiszentgyörgyön. Az esemény kiemelt vendége az Üsztürü zenekar és Nyitrai Mariann.

A Háromszék Táncegyüttes ünnepi programjainak keretében koncertsorozattal is várja a közönséget. A zenés estekre a társulat történetében meghatározó zenészeket, zenekarokat hívnak meg.

Az Üsztürü zenekar a ’90-es években volt a táncegyüttes kísérőzenekara, az Apám tánca című előadásban nyújtott közreműködésével pedig utat nyitott a táncszínház formavilága felé, amely mai napig meghatározza a Háromszék Táncegyüttes arcvonalát. Az együttes állandó tagjai: Moldován Horváth István (hegedű), Major Levente István (hegedű), Szász József Árpád (brácsa, cimbalom) és Szász Lőrinc (nagybőgő). Február 7-én, szombaton 19 órától a Heveder zenekarral és Nyitrai Mariannal együtt lépnek színpadra a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében. A koncert után 21 órától pedig táncház lesz az Üsztürü, a Heveder és a Folker zenekarokkal a színház előcsarnokában.

Az évad folyamán periodikusan cserélődő kiállításoknak ad otthont a Háromszék Táncstúdió (Új Stúdió). A Folk hétvégén jelmezkiállítás nyílik Furik Rita jelmeztervező és Henning János fotóművész összeállításában. A kiállításmegnyitóra február 6-án, pénteken 18 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdió – Új stúdió előterében, melyet követően 19 órától A banda című előadást lehet megtekinteni Könczei Árpád rendezésében ugyanott.

Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (telefonszám: 0267-312104, nyitva tartás: hétfő–csütörtök 11.00–16.00, péntek 11.00–13.00).
 


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.