hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Kialakult a Szent György Napok programjának gerince

2015.01.23

Helyi zenekarok a nagyszínpadon

Helyi fellépők nyitják a zenekarok sorát pénteken és szombaton a nagyszínpadon a Szent György Napok szabadtéri koncerthétvégéjén, május 1–3. között. Délután hat órától kezdődően napi öt-öt koncertet hallgathat majd meg a közönség, vasárnap pedig három koncert után tűzijáték zárja az estet, ha a közönség is úgy szeretné. „A meghívottak nevét nem árulhatjuk még el, hiszen folyamatban vannak a tárgyalások és a szerződéskötések, de amint sikerül megállapodni, nyilvánosságra hozzuk ezeket” – ígérte Antal Árpád András polgármester.

A helyi zenekarokat nyílt felhívás útján fogják kiválasztani a szervezők. Olyan erdélyi együttesek jelentkezését várják, amelyek legalább egy éve működnek és élő zenét játszanak. A nagyszínpadi, a múzeumkerti fellépésekre, valamint szabadtéri utcazene produkciókra a közvetlen ajánlatokat január 31-ig lehet benyújtani. A programajánlatokat egy öttagú bizottság bírálja el, figyelembe véve a képviselt zenei stílust, a zenekar ismertségét és elismertségét.

A tavaszi városünnep új rendezvénnyel gazdagodik, Szent György-napi könyvvásárt terveznek a szervezők a Bodok Szálló előtti parkolóba, ahol első sorban az erdélyi kiadók kínálatából lehet majd választani.

A rendezvényhelyszíneket is érinti a koncepcióváltás. A Szent György téri színpad helyére gyermekváros épül, amely a családosok bázispontjaként szolgál majd. Az itt zajló gyermekfoglalkozásokat, játékokat és tevékenységeket a katrosai Székölykök Fesztivál szervezője, a kézdivásárhelyi Next Egyesület vezeti. Az óriásjátékok kiszorulnak a városközpontból, annak érdekében, hogy ne torzuljon a városkép. Ezek várhatóan a rendezvénymagtól távolabb eső helyszínen fognak működni, kevesebb helypénzéért, de rendezettebb körülmények között. A múzeumkertbe visszatérnek a tematikus koncertnapok: blues, dzsessz és világzenei produkciók követik egymást a hétvége során.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.