hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Hőszigetelési támogatás lakótársulásoknak

2015.01.06

Növelhető a tömbházak energetikai hatékonysága

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén is elindítja a tömbházak hőszigetelésére vonatkozó programját. Azok a tulajdonosi társulások pályázhatnak, melyeknek nincs tartozásuk a közüzemek irányába, és amelyek a költségek rájuk eső egyötödével előre rendelkeznek. Az önrész mellett, a fennmaradó költségeket helyi költségvetésből, kormányprogramokból és európai uniós forrásokból fedezi az önkormányzat.

 



 

A programban való részvételre vonatkozó kéréseket 2015. január 30-ig kell benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. Az iratcsomónak a kitöltött kérés mellett tartalmaznia kell a lakóbizottság által kiállított jegyzőkönyvet, amelyben a lakók többsége beleegyezik a tömbház hőszigetelésébe.
Azok a lakótársulások pályázhatnak, ahol a lakások tulajdonosai a kérés leadásakor rendelkeznek a hőszigetelési költségek 20 százalékával. Az ezt bizonyító banki kivonatot, valamint a közüzemek által kiállított bizonylatot, miszerint a lakótársulásnak nincs elmaradása a Közművek Rt. felé szintén mellékelni kell.


A pályázati iratcsomókat az önkormányzat által kijelölt bizottság értékeli. Az elbírálás kritériumai közt szerepel a hőszigetelni kívánt tömbház építésének éve, az épület anyaga és annak helye a városban. Így például magasabb pontszámot érnek el az előre gyártott betonelemekből épült tömbházak, valamint azok az épületek amelyek az 1950-es években  épültek.
A város tömbházainak energetikai hatékonyságát növelő programban való részvételi feltételeket az önkormányzat a 2013. október 31-i tanácsülésén hagyta jóvá. Ennek köszönhetően a lakóknak lehetősége nyílik a lakások energiafelhasználási költségeinek a csökkentésére.


A programmal kapcsolatos további információk a polgármesteri hivatal Tulajdonosi Társulások  - Kapcsolattartási Irodájában kérhető.  A kitöltendő kérelmek letölthetőek a www.sepsi.ro honlapról. 

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.