hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

2014-12-30: Utcabál Feróval, kelta zenével és a Bagossyval

2014.12.30

Immár hagyományossá vált a szilveszteri utcabál Sepsiszentgyörgyön, ahol többezer ember köszönti együtt az újévet minden évben. A visszaszámlálás elkezdődött, az utcabálra meghívott együttesek nagyon készülnek a szentgyörgyi fellépésre. A Selfish Murphy az idén megtett többezer kilóméter után otthon pihen meg, Nagy Feró a Szent György Napok után alig várja, hogy visszatérjen, a Bagossy Brothers Company pedig úgy véli, nem lesz gond a hideggel.

A sepsiszentgyörgyi szilveszteri utcabálon fellépő zenekarokat a napokban kérdeztük arról, hogy miként készülnek a fergeteges bulira, és milyen évet zárnak.

2014 kétségkívül a legjobb év volt a Selfish Murphy fennállása óta. Két videoklip, tizenhárom ország, négy európai turné és ötvenezer kilóméter a számvetésük az év végére. A mozgalmas év új énekest is hozott a csapatba Petri Gergő személyében, így most érzik igazán, hogy kiteljesedtek – vallják ők. „Nagyon jó látni, hogy ahová visszatértünk, az emberek Selfish Murphy-s pólóban fogadnak bennünket, énekelték a dalainkat, ismertek, szerettek bennünket” – mondták éves értékelőjükben. A Selfish Murphy fél tízkor lép színpadra, és azt ígérik: lesz tánc és pörgés, lassú számmal nem készülnek.

Az újévet már Nagy Feró köszönti a népes tömeggel, aki a Szent György Napok után nem járt Sepsiszentgyörgyön. Azért örül, hogy visszatérhet, mert „még az előző bulit sem felejtettem el” – mondta Feró. Amikor a szervezők szembesítették azzal, hogy embertelen hideg várható, Nagy Feró csak annyit mondott: „jó hangulat legyen, a többi nem számít”.

Az utóbbi félévben harmadik alkalommal ad nagykoncertet a Bagossy Brothers Company Sepsiszentgyörgyön. A mindössze másfél éves zenekar tagjai között szinte tapintható az összhang, ami nem csoda, hiszen ketten testvérek, a többiek fogadott unokatestvérek, vélik ők. Az összes nagyobb erdélyi zenei rendezvényen részt vettek, hetven koncerttel zárják ezt az évet itthon, de felléptek a Csabai Kolbászfesztiválon, és több budapesti helyszínen is. A fiúk gyergyóiak, ezért a hideg mindennapos téma náluk. „Szembesültünk ilyen körülményekkel, nem ijedünk meg tőle, és erre kérjük a közönséget is” – mondták a Bagossy-fiúk. A Bagossy Brothers Company fellépése az új év első koncertje lesz.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.