hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

2014-08-28: Földutakat aszfaltoz az önkormányzat

2014.08.28

Sepsiszentgyörgyön vannak még olyan utcák, melyek a város fennállása óta nem voltak leaszfaltozva. Ezek között vannak újonnan létrejött utcák, de sok esetben a régi városrész több száz éves utcáiról van szó.
„Sepsiszentgyörgy önkormányzata az idén 10 millió lejt kapott útjavításra a központi kormányzattól az RMDSZ közbenjárására” – jelentette be Antal Árpád András polgármester csütörtöki sajtótájékoztatója keretében. Ebből a pénzből még ebben az évben, szeptember hónap folyamán elkezdik a következő földutak aszfaltozását: Cserey Jánosné, Aschermann Vendrei Ferenc (belső Váradi), Csorgó utca, Irinyi János, Gát, Malomgát, Hóvirág, Kender, Őrkő utcákat és a Vadász utca felső szakaszát.
Jövő évben szintén sor kerül földutak aszfaltozására. Ekkor a város nyugati részén, a Rózsák, a Tölgyfa, a Debren és az Orbán Balázs utcákban építetnek aszfaltutat.
2010 óta a következő utcákban aszfaltozták le a földutakat: Ősz, Tavasz, Gyertyánffy Ferenc, Forrás, Munkás, Zöld Péter, Dózsa György utcákban.

Új aszfaltút a Munkás utcában

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.